weekverslag 15 mei - 18 mei : fietsendinsdag

Dinsdag vierden we twee verjaardagen, de verjaardag van Ilyana en van Jasmien.

Hiep hiep HOERA voor de twee meisjes ! 

In de namiddag speelden we buiten. We bouwden hindernisparcoursen met de boomstammen, speelden in de zandbak en gingen schaduwen overtekenen. 

woensdag

Op woensdag was de enthousiasme groot, we waren niet te houden ! We maakten de vertelkring wat korter dan anders en gingen fietsen ! 

We mochten van de berg afrijden en de kindjes die op twee wielen kunnen rijden mochten ook over een wipje fietsen (met hulp van Larisa).

Nadien bekeken we de fiets van Julia eens goed en gingen we de juiste foto's op de juiste plaats kleven.

Ventiel, zadel, binnenband , buitenband, spaken,.... allemaal moeilijke woorden die we leerden.

Na de speeltijd mochten we een lottospel rond het verkeer spelen en gaf Larisa ons ook enkele knijpkaarten.

Enkele jongens bouwden een brugje uit duplo om het wagonnetje vanaf te laten rijden, net zoals wij deden met de fietsen. (kijk maar naar het filmpje)

donderdag

Op donderdag gingen we samen aan de slag om een fietsparcour te ontwerpen. Nadien gingen we het fietsparcour bouwen om nadien te fietsen. 

Na de speeltijd gingen we eens kijken hoe we ons beter zichtbaar kunnen maken in het verkeer. Nadien verfden we ook deze deeltjes met lichtgevende verf op een werkblaadje.

De jongens werkten verder aan hun bergje van duplo (zie het filmpje van gisteren) en maakten het beter en groter ! (zie filmpje)

vrijdag

Op vrijdag kwam de papa van Thor voordoen hoe een plooifiets werkt en waarom deze dient. We mochten er allemaal eens opzitten, maar de fiets was voor sommige kindjes nog te groot.

Daarna mochten we gaan fietsen, sommige kindjes deden een race tegen elkaar. Wie komt er als eerste aan ??