verslag mei 2018Hallo allemaal, 

Deze week gingen we opnieuw richting boerderij :-) altijd fijne vooruitzichten....De schaapjes werden geschoren.. daar moesten wij bij zijn! Er was deze keer extra veel volk wat betekende dat boer Kurt en Inge druk bezig waren. Wij kunnen intussen goed onze plan trekken op de boerderij:-) dus geen probleem voor ons.

We namen een kijkje bij het scheren, dit werd gedaan door studenten van de tuinbouwschool in Sint-Truiden, het was voor hun de eerste keer. Indrukwekkend. Er was ook een nieuwe koe en kalfje aangekomen, ze moeten eerst nog wat wennen in de stal alvorens naar buiten te mogen. Het was even schrikken in de kippenstal... de kleuters raapten maar liefst een honderdtal eitjes! We gaven ook nog water in de tunnelserre, gingen op wandel met onze stok, trokken leuke foto's voor de proms, we hebben gepicknickt in de wei.... kortom  alweer een onvergetelijke dag in de zon! 

Op woensdag maakten Jan boter met de kinderen, om op donderdag er lekkere lookbroodjes mee te maken. Hmmmmm! Hij is druk bezig met zijn  project vertrekkende vanuit schilderijen zijn de kinderen een boerderij aan het knutselen, een poppenkast aan het maken, wordt er veel aan drama gedaan ter voorbereiding van een filmpje dat ze gaan maken volgende week... en vrijdag maakte hij tijdens het atelier een vogelverschrikker voor in de moestuin SUPER!  

Vrijdag hebben we nog goed gewerkt in de moestuin, we kregen trostomaatjes van Ellen, de mama van Lou, hebben boomspinazie geplant, en beetje onkruid getrokken, ons padje mooi geborsteld we onderhouden ons tuintje goed :-) Intussen is alles goed aan het groeien en zullen we binnenkort een opentuin met marktje houden voor jullie. 

Update van de nieuwe klas: volgende week worden de plinten gezet, alles is geschilderd, Bert  heeft al een paar meubeltjes in elkaar gestoken :-) de kasten zijn nog niet geleverd en worden spijtig genoeg pas eind juni verwacht...

Geniet van het extra lange weekend en tot volgende week. Jan doet nog  weekje stage en dan is het terug mijn beurt...:-) ik kijk er terug naar uit! 

Grt

Sophie