Weekverslag 15/5 - 18/5Welkom Thomas

Deze week is Thomas ingestapt bij ons in de klas.

Stokkepaarden

Jozefien had een infoboek bij over de paarden. We zijn hierin gaan lezen en zijn veel over de paarden te weten gekomen. We zijn eens goed gaan kijken hoe het paard er eigenlijk uitziet. Want we gingen zelf paarden maken van sokken. Eerst moesten we onze sok opvullen met krantenpapier. Dit hebben we gedaan door het in stukken te scheuren en dan op te proppen en zo onze vol helemaal opvullen. Daarna werd de sok dichtgemaakt door een elastiek en aan een stok bevestigd. Nu moeten we onze paarden nog afwerken. We zijn nagegaan welke onderdelen we moeten hebben en waar deze moeten komen:

- 2 puntoren op het hoofd

- 2 grote ogen aan de zijkanten

- 2 grote neusgaten

- lange manen

- lange staart

Sommige paarden zijn al af, volgende week worden de andere afgewerkt 

Boerderijdieren

Het paard woont op de boerderij, we zijn dan nog eens gaan nadenken welke dieren wonen daar nog allemaal? Koeien, schapen, geitjes, kippen, varkens, ...

Daan had ook een boek bij van de boerderijdieren met geluid. We zijn naar de verschillende geluiden gaan luisteren en moesten raden welk dier het was. 

We zijn ook yoga gaan doen van de boerderijdieren en hebben onze poppenhoek omgebouwd tot een boerderij. Hier kunnen we de boerderijdieren gaan verzorgen.

Knippen in het stro

Fietsen

Donderdag hebben we onze fiets mee naar de school gebracht, dit was als beloning omdat onze trotspot weer vol was :-) We zijn op de speelplaats gaan fietsen en hebben een parcours gevolgd. Daarna hebben we ook nog een klein wedstrijdje gehouden tegen elkaar. En natuurlijk zijn we ook de fiets gaan waarnemen. Welke onderdelen heeft een fiets en waarvoor dienen ze. Ook merkte we dat niet iedereen dezelfde fiets heeft en ze een beetje verschillen van elkaar. 

En we zijn terug begonnen met een lege trotspot en dan moeten we natuurlijk een nieuwe beloning kiezen. Aangezien we nog altijd onze treintickets hebben van een paar maanden geleden willen we deze gebruiken. We willen dus dan graag met de trein weggaan:-) en als het mogelijk is gaan we dan op uitstap naar Bokrijk. 

Verjaardag Armand / Blotevoetenpad

Vrijdag werd Armand 4 jaar en trakteerde hij ons op een uitstap naar het blotevoetenpad. Dit hebben we super gedaan en helemaal uitgestapt :-) Nogmaals een dikke proficiat aan Armand en dank u voor de leuke dag. 

Vriendschap :-)

Volgende week

- Dinsdag 22/5: uitstap naar de paarden vertrek tussen 12u - 12u30

- Woensdag 23/5: zwemmen. Het kan zijn dat dit niet door gaat aangezien er een fout met de reservaties was. Ik bel nog naar het zwembad om te bevestigen.

- Vrijdag 25/2: Petnetdag: Zet je pet op tegen kanker. We komen met een (gepimpte) pet naar school.

- Dinsdag 29/5: uitstap boerderij 'Kleine vossen park' We zoeken nog vervoer : Wie gaat er mee? (hele dag)

Tot morgen,

Enith