Weekverslag 21/5 - 25/5Uitstap: Paarden

Dinsdag was het eindelijk zo ver en zijn we op uitstap geweest naar de paarden. We zijn de paarden van dichtbij gaan bekijken en hebben ze ook mogen aaien en eten gegeven.  Dan zijn we gaan kijken hoe het paarden loopt en kon springen. In de stal van het paard lag ook kaka en dit moest natuurlijk ook opgeruimd worden :-) Als afsluiting had de mama van Margot zelfgemaakte limonade bij. Dank u wel voor de leuke dag :-)

Boerderijspel van Margot

Deze week had Margot ook een spel van de boerderij bij. Het was een soort memorie. We moesten op de knop drukken en dan kwam er een dierengeluid uit. We gingen dan raden onder welk kaartje dat dier stond. Als we als eerste 5 dieren in onze wei hadden waren we gewonnen.

Muziekboekje

We zijn deze week ook gaan luisteren naar allemaal liedjes van de boerderijdieren. Hierbij hoort ook een boekje, we gingen terwijl we naar de liedjes over de verschillende dieren luisterde zoeken in het boekje naar de juiste pagina.

Yogadobbelsteen

Vorige week zijn we in groep yoga gaan doen over de boerderijdieren. Deze week hebben we deze yogakaarten in een dobbelsteen gedaan en konden zo zelfstandig de verschillende houdingen uitvoeren.

Meten

We hebben deze week ook de opdracht gekregen, bouw een stal voor de dieren die groot genoeg is en zodat ze niet kunnen ontsnappen. 

Onze boerderij

Hoekenwerk

Afwerken stokkepaarden

Ateliers in de zon

Vrijdag was het prachtig weer en zijn we in de voormiddag naar het Speelhof gegaan en daar naar de dieren gaan kijken met alle kleuters. (hier heb ikzelf geen foto's van, maar je kan altijd een kijkje nemen op de blogs van de andere kleuterklassen :-) ) En in de namiddag hebben we onze ateliers buiten gehouden. We hebben zonnevangers geknutseld van natuurlijk materiaal, zijn gaan fietsen, in de zandbak gespeeld met ons nieuw zandspeelgoed, konden ons laten grimeren en bij Nele hebben we een kunstwerk gemaakt met een touw :-) Het was ook de laatste vrijdag dat Nele er was dit schooljaar en we willen haar toch nog bedanken voor de leuke ateliers dei zij gaf.  

Volgende week

Dinsdag 29/5: uitstap naar de boerderij 'Kleine Vossen Park' in Montenaken. Dit is een hele dag en ze geven mooi (warm) weer.  

Wat nemen we mee? 

Rugzak met drinkbus, koek en fruit. 's Middags krijgen we daar spaghetti dus boterhammen moet niet voorzien worden.

Nog een zonnige zondag :-)

Tot morgen,

Enith