Week van de bijHallo allemaal,

Vanaf deze week was de klas terug van mij :-) wat was ik blij! Maandag startte de week van de bij, dit vroeg voor een klein projectje. We lazen elke dag een stukje in ons weetjesboek over de honingbijen. We leerden weer heel wat nieuwigheden over deze belangrijke diertjes.

In de bouwhoek werd er met click een bijenkast gemaakt waarin de zeshoekigebijencellen zitten. Heel knap! 

Op de pc keken we naar een informatief filpje op schooltv, we lezen boekjes uit de bib over de bij.

We zijn bezig aan het waarnemend tekenen van de bij, kijk zeker eens op ons bord wat voor prachtige resultaten er hangen! 

We hebben nog enkele werkblaadjes gedaan over letters, begrippen, aantallen, Vanessa zorgde voor een knip-en prikoefening over de bij...We gaan proberen om op bezoek te gaan bij een imker voor extra uitleg en om honing te proeven :-) 

Donderdag viel onze verrassing letterlijk in het water, hoe spijtig was dat wel niet!!! Gelukkig kwam mama Weber met het fantastische voorstel om naar hun thuis te gaan. Natuurlijk konden we daar ook bbq-en, een kampvuur maken, wandelen in het bos, ravotten, genieten van de konijntjes, springen op de trampoline, fietsen, schommelen....opnieuw een fijne dag in het groen!  We zochten nog wat materialen voor bijenhotels te maken, sprokkelden hout voor het vuur, en smulden van de lekkere marshmallows :-) BEDANKT AAN ALLE LIEVE OUDERS VOOR DE ORGANISATIE, BOODSCHAPPEN, HULP, BEGELEIDING! jullie zijn fantastisch x

Vrijdag kwam Jan zijn laatste filmpje over de boerderij opnemen met de kleuters, wat een enthousiasme toen ze hem terugzagen, leuk!

Moest er iemand thuis nog info/materialen hebben over bijen.... welkom in de klas!

Fijn wknd, 

Sophie