Weekverslag 11/6 - 15/6De pimpelmees van Margot

Margot en Lars hadden een pimpelmees gevonden. Deze was tegen het raam gevlogen en gestorven. We zijn de pimpelmees gaan waarnemen en gaan opzoeken welk geluid dit vogeltje maakt. Dan krijgen we ook een opzoekkaart met allerlei verschillende vogels op  en zijn daar tussen de pimpelmees gaan zoeken. 

Van eitje tot vlinder

Deze week hebben we ook rond Rupsje Nooitgenoeg gewerkt. Eerst zijn we naar het digitaal verhaal van het Rupsje gaan kijken en zijn dan gaan vertellen wat er allemaal met de rups gebeurt. 

https://www.youtube.com/watch?v=G_FrSIruAtE

We hebben ook een liedje beluisterd rond Rupsje Nooitgenoeg. Het was al een langer liedje en we konden het moeilijk onthouden. Daarom zijn we stukje voor stukje gaan navertellen wat er gezongen werd en dan werd dit 'genoteerd' op een blad. Zo kunnen wij het liedje aflezen als we willen meezingen :-) 

Ook zijn we de volgorde van ei tot vlinder gaan leggen en vertellen wat er allemaal gebeurt met de rups. 

- Eerst ligt er een eitje op een blad.

- Uit dat eitje kruipt een klein rupsje dat honger heeft en blaadjes eet.

- Dan gaat de rups een huisje bouwen rond hem, een cocon. En daar gaat hij lange tijd in slapen

- Dan kruipt er uit de cocon een vlinder die naar de bloemen vliegt 

Tovervlinders

We hebben gekleurde tovervlinders gemaakt door maar 1 kleur te gebruiken, zwart. We moesten een zwarte cirkel op een koffiefilter tekenen en dan vouwde we de filter op en deden dit in een klein beetje water. Als we geduldig waren zagen we dat er stilletjes aan allemaal kleuren naar boven kwamen :-)

Luisterspel

 We zijn met 3 instrumenten aan de slag gegaan elk instrument staat voor een bepaald diertje:

- schudbus: de springende krekel

- xylofoon: de kruipende rups

- tamboerijn: vliegende vlinder.

Eerst zijn we gaan oefenen op welk geluid welk diertje maakt. Er werd een diertje genoemd en wij gingen het juiste instrument spelen. Daarna zijn we naar de zaal gegaan en zijn de dieren gaan uitbeelden. We moeten goed luisteren naar welk instrument er gespeeld werd en dan gingen we springen, kruipen of vliegen.

afdrukken

Frambozen plukken

Tuinieren :-)

Lieveheersbeestje tekenen (stap voor stap)

We zijn ook zelf een lieveheersbeestje gaan tekenen. Dit deden we door goed te luisteren en te kijken hoe we het stap voor stap moesten tekenen.

Volgende week

We gaan de laatste 2 weken in voor de zomervakantie en gaan nu beginnen aan onze grote schoonmaak in de klas. De laatste 2 weken gaan we ook terugblikken op het voorbije schooljaar. Wat hebben we allemaal gedaan, wat vonden er het fijnste, wat is ons bijgebleven,...  Maar we gaan ook vooruitblikken :-) Wat willen we graag in de vakantie doen? In welk klasje zitten we volgend jaar? ...

Fijn weekend nog allemaal!

Enith