weekverslag 4-16 juni 2018Hallo, 

Het begint stilletjes aan korter en korter te worden, bijna vakantie, bijna afscheid.... met een krop in de keel schrijf ik dit artikel, denkende aan de fijne momenten die we weer samen beleefd hebben de laatste weken. De vuurvliegjes zijn klaar om uit te vliegen en het nest te verlaten.

Vorige week hebben we nog een superleuke uitstap naar de imker gedaan, we kregen een goede uitleg ondersteund met mooie materialen, konden een bijenkast van kortbij bekijken, proefden honing en genoten van een lekker drankje voor de verjaardag van Lars. Bedankt Daphne om dit te regelen. 

Deze week zijn we begonnen met de voorbereidingen van de proms. Jan en ik schreven een lied, dit zijn we volop aan het inoefenen. Volgende week gaan we hier zeker nog mee verder, meer verklap ik niet :-) 

Het fijnste moment deze week was onze laatste uitstap naar de boerderij. Wat keek iedereen hier naar uit. Pizza, netelchips en wol verven met planten... Hoe leuk was dat! Eerst deden we onze vast boerderijtaken, die intussen voor iedereen vlot gekend zijn! Achteraf mochten we in kleine groepjes zelf ons deeg maken.... wat een gesmodder maar oh zo leuk. We hadden tal van ingrediënten om onze pizza te beleggen. LEKKER! Pier heeft alles goed gebakken in de pizza oven buiten, wat een werk! 

Terwijl zorgde Inge voor de wol, ze had water gemengd met een beetje aluin, hierdoor kan de wol de kleur opnemen. Dit moest even trekken alvorens onze verfplanten toe te voegen. We kleurden met netels, eikenblad en liguster. De kleuters ontdeden de plant van hun blaadjes en deden alles met de wol in het hete water en nu maar wachten.....

Op het veld was het ook een drukke bedoening, boer Kurt was met een hele bende aan het onkruid wieden, wij mochten helpen. Terwijl werd er venkel geplant door de Wroeter. De kleuters zagen de kleine venkelplantjes, ernaast de iets grotere en nog ernaast venkel die geoogst werd. Fijn om de evolutie te zien. Het onkruid wieden viel toch niet zo in de smaak, we gingen nog even op wandel om een mooie laatste groepsfoto te trekken.

 De boerderijklassen zitten erop voor dit jaar. Naar mijn mening heeft iedereen elke keer erg genoten van al het moois dat we mochten beleven, we hebben enorm veel bijgeleerd, angsten overwonnen en genoten van het buitenleven. Heel erg bedankt aan alle ouders-en grootouders om dit mee mogelijk te maken. Ikzelf vond het keer op keer een fantastische dag samen met jullie allemaal! x 

Geniet van de foto's... ze zijn prachtig!

Fijn weekend

Sophie