De eerste schoolweek zit erop!welkom in onze klas

De eerste schooldag zit er weer op! Jullie kapoentjes hebben een kenteken gekozen en hebben ze de poppenhoek in de klas verkend. We speelden het spel wat is er weg met de wilde dieren en luisterden naar het verhaaltje van Milan en de eerste schooldag verteld door ons vriednje Cezar ( = de klaspop)

Er werd al fijn gespeeld, gebouwd en geknutseld. Namiddag werden we door de ouderraad getrakteerd op een ijs... mmm wat was dat lekker ;-)

Het was voor mij alvast een zeer geslaagde 1ste september en we zullen er zeker samen een fijn jaar van maken ;-)

woensdag = spelletjesdag

Op woensdag zullen we steeds een spelletje spelen. Deze week startte we in kleine groepjes met het memoryspel van Plop. 

 We leerden oa onze beurt afwachten, wat voor sommige kapoentjes niet zo gemakkelijk was.

beweegmomentje: dieren nadoen

hoekenwerk

Deze week verkenden we de verschillende hoekjes in de klas:

  • de boekenhoek
  • de poppenhoek met winkel
  • de autohoek

verjaardagkalender

We maakten we ook een verjaardagskalender. Dit deden we door een tekening van een jongen of een meisje met een kroontje op in te kleuren. We deden eirond lichaamsspelletjes en benoemden de lichaamsdelen op onszelf en ook op het papier. 

Zo weten we wanneer het feest is in de klas ;-)

knutselen van een lieveheersbeestje d.m.v afdrukken van onze handen

aardappelen uit de moestuin

Deze week werden de aardappelen uit de moestuin geoogst. Er werd besloten met de hulp van mama's uit de ouderraad om er frietjes mee te maken voor de kleuters. Natuurlijk vonden jullie kapoentjes dit fijn.

 De kleuters kregen de kans om:

- de aardappelen te sorteren ( klein - groot)

- te wassen

- frietjes te maken in de fruitsnijder

en natuurlijk om ze lekker op te smullen ;-)... en wat waren ze lekker. Dankjewel mama's om zo lekkere frietjes te komen maken :-) 

buitenmomentjes

Geregeld gaan we ook naar buiten om enkele lesjes in de natuur/buitenlucht te houden. Zo zijn we deze week naar buiten geweest en hebben we bellen gevangen en geblazen, naar een verhaaltje geluisterd en  met krijt tekeningen gemaakt op de speelplaats.

volgende week

Jullie kapoentjes mogen maandag iets meebrengen daarrond ze willen werken in de klas. Dit kunnen verschillende dingen zijn: een boek, een tekening, een voorwerp,... is wat tot een leuk project kan leiden.

Geniet van de foto's en nog een fijn weekend,

Karolien

ps wie nog geen pantoffeltjes mee had, mogen die volgende week meebrengen. Denk eraan om jullie kapoentjes gemakkelijke schoenen aan te doen, die ze zelf aan en uit kunnen doen. We willen zo de zelfredzaamheid bij de kleuters oefenen... ;-)