Hier zijn we weer....Goedemorgen allemaal, 

We zijn er terug ingevlogen, de eerste week is al voorbij! Zowel voor mezelf als de kids is het weer even wennen aan elkaar, aan de nieuwe klas. Waar staat wat?, wat mogen we zelfstandig nemen?, wat niet. Hier gaan we de komende tijd wat extra aandacht aan besteden. Mbv picto's en een hoekenbord maken we het samen meer werkbaar voor iedereen.

We zijn gestart met een rondleiding in de school, wie is wie en waar zit wie? Handig om te weten als je de postbode van de week bent. Op zolder ontdekte we de Villaklokken, Sint-Truiden zal ons zeker gehoord hebben :-) 

 Volgende week maken  we met de plattegrond van de klas, bouwen we een maquette met lego van de klas... op deze manier komen er een heel aantal ruimtelijke begrippen aan bod, oefenen de kinderen hun oriëntatievermogen, als volgende stap maken we een plattegrond van de klas die dienst doet als hoekenbord. 

We zullen ook een aantal vaste activiteiten vastleggen om zo een weekschema op te bouwen. 

Maandag: Gat in de haag: een uitgewerkt programma rond sociale vaardigheden/talenten.  Deze methode is opgebouwd uit verhalen en activiteiten rond verschillende thema's. De praatronde zal elke ochtend doorgaan: we maken wel een afspraak dat niet iedereen elke keer aan de beurt kan komen. De verantwoordelijke van de kalenders zal optekenen wat er allemaal verteld werd. Ik hang deze brieven buiten aan de klas zodat jullie op de hoogte zijn van onze fantastische verhalen ;-)

Ivm met spullen meebrengen naar de klas om te tonen.  De vragen die de kids krijgen zijn: waarom heb je het bij? wat wil je ermee doen of wat is je plan? als er iets kadert binnen een project of wat kan leiden tot een onderzoek....super. Is het enkel om te tonen gaat het dadelijk terug de boekentas in.

Op dinsdag plannen we de wistjedatjes kring: de bedoeling hiervan is dat kinderen samen met mama en papa iets leren voor te bereiden om in de kring te vertellen, iets kort, makkelijk, iets over zichzelf. ik geef een ketting mee als geheugensteuntje! ook dit leggen we vast.

Woe is Enith er, zij  gaat zwemmen en zorgt voor een bewegingsmoment.

Donderdag proberen we zo vaak mogelijk op uitstap te gaan :-) Land van Engelingen  en boerderij liggen vast. 

Vrijdag is het opnieuw turnen en besteden we extra aandacht aan motoriek, dit kan met schrijfdans of met bewegingsspelletjes in de zaal. Enith zal het onderdeel Lateraliteit voor haar nemen tijdens de turnlessen.

Over deze week is er nog niet veel gezegd.... ik hou het kort :-) We vierden feest voor Matthias, hij toonde fier zijn museumvaliesje, Eva maakte helemaal zelf zijn kroon! knap :-)

De beebot heeft succes! de bouwhoek valt in de smaak bij de jongens, de grote poppenhoek bij de meisjes.... volgende week toch wat spullen uit weghalen want opruimen is nog moeilijk ;-) We werken tijdens het hoekenwerk met de time-timer, zo leren de kids een tijdje in hun zelfgekozen hoek te blijven en is het duidelijk voor iedereen wanneer het wisseltijd is! Handig.

Gisteren aten we zelfgemaakte frietjes! onze aardappelen uit de moestuin werden geoogst.... dit vroeg voor een frietenfeest! Danku mama's van de ouderraad! ik heb nog niet zoveel foto's getrokken deze week... ik maak dat ruimschoots goed dit jaar! ik schrijf veel en graag over wat we allemaal gedaan hebben en foto's zullen jullie zeker ook meer dan genoeg krijgen. 

Tot straks

Sophie