Weer naar schoolJe brengt je kleintje met gemengde gevoelens voor het eerst naar school. Want een vertrouwde omgeving achterlaten om naar de school te gaan is voor je kind toch een grote stap. Een wereld vol uitdaging gaat open: nieuwe vriendjes, juffen en meesters, maar ook een nieuw ritme en regels.

Voor onze flinke kapoenen leek het de normaalste zaak! Amper traantjes!
Samen gingen ze meteen op verkenning in onze klas.
Ze ontdekten héél véél speelgoed!

Wat vertelt je kind over school?Je bent natuurlijk erg benieuwd wat je kind allemaal meemaakt op school. Vraag daar ook naar als je kleuter uit school komt.  Sommige kinderen vertellen honderduit. Maar andere kinderen laten niet zo veel los, zelfs niet als je ernaar vraagt. Blijf in ieder geval belangstelling tonen. Wie weet wil hij/zij er op een later moment wel over vertellen. Jullie kunnen wekelijks ons verslagje lezen op de website. Kijk ook samen met jullie kind. Bij het zien van al de foto’s begint je kapoen wellicht spontaan te vertellen!

Deze week hebben we de hoekjes in de klas leren ontdekken: de poppenhoek, de knutselhoek, de bouwhoek,...

Samen eten

Buitenmomentjes

We hebben de voorbije week genoten van het zonnetje en hebben enkele buitenmomentjes gehouden, zo verkenden ze onze speelplaats,...

Wij zijn vlinders!

Waarom zijn wij vlindertjes? Vlinders nemen een bijzondere plaats in, in de dierenwereld. Ze zijn kleurig, fascinerend en onschuldig en hebben dan ook bijnamen als vliegende juwelen of vliegende bloemen. Ze vormen geen bedreiging omdat ze niet kunnen bijten of steken. Ook de kleutertjes zijn net als vlinders, net als zij zijn zij onschuldig en fladderen ze  vrolijk heen en weer, ze zijn uniek en mooi!

We hebben dan ook vlinders gekleurd, geschilderd en geknutseld

De ouderraad trakteert op een lekker ijsje

Mijn boekentas

We hebben onze boekentassen getoond in de kring, hoe ziet ze eruit? Wat zit erin?

Als verwerking hebben een spelletje gespeeld met de boekentassen en ondertussen begrippen zoals, boven, onder, in, uit,... geleerd.

Ook een leuke puzzel van hun eigen boekentas maken,.. best wel moeilijk hoor!

We hebben ook vele boekentassen gestempeld, gekleurd, gekleefd,...

De hoge toren van Matisse

Kleurenspel

Sorteer volgens kleur,... waar hoort de rode brooddoos bij? Waar moet de gele drinkbus? Jullie kapoenen kennen de kleuren al heel goed hoor!

memory van boekentassen

Welke zijn dezelfde? Zoek twee dezelfde boekentasjes,...

Wanner ben je jarig?

Samen hebben we een leuke verjaardagskalender gemaakt, zo kunnen we zien wie wanneer jarig is.

Een slak!!!

"Ilse,.. kijk", riep Thomas, een slakje,... snel zijn we onze vriendjes van juf Laetitia gaan roepen want zij zijn toch wel slakjes,...

Wat een slijmspoor,... en de slak was haar huisje verloren,....

Mmmm,... frietjes

Samen met enkele mama's van de ouderraad hebben we van de aardappelen uit onze moestuin lekkere frietjes gemaakt.

Zoals jullie kunnen zien hebben we al heel wat avonturen beleefd in de klas. Volgende week mogen jullie aan je kapoen een voorwerp, boekje,... meegeven naar de klas want we gaan "sprokkelen", we gaan opzoek naar een project.

Fijn weekend lieve kapoenen,

Ilse