weekverslag 3 september - 9 septemberWeer naar school!

Maandag was het eindelijk zover ... alle kindjes mochten weer terug naar school komen!
Sommigen waren enthousiast, anderen vonden het toch wel spannend. Maar ... al snel voelde iedereen zich thuis in ons klasje. We hebben eerst kennisgemaakt met elkaar en Pompom (klaspop). Met behulp van een spelletje ontdekten we onze kentekens.
De kleuters mochten ook een gekleurd slakje kiezen voor op de aanwezigheidskalender. Daarna kregen ze de kans om vakantieverhalen te vertellen.

We leerden een goeie-morgenliedje dat we elke ochtend bij de start kunnen zingen. We hebben deze week ook kennisgemaakt met de verschillende kalenders in de klas. B.v: de weekkalender, de scheurkalender, de daglijn, de seizoenenkalender, de weerkalender, ... .

Natuurlijk zijn we ook op verkenning gegaan in onze nieuwe klas. We ontdekten eerst de afspraken in de verschillende speelhoeken en daarna mochten de kapoentjes naar hartenlust spelen.  Wat hebben we genoten van al dat nieuwe speelgoed!  Na het spelen moesten we natuurlijk ook alles opruimen ... ook dat kunnen sommige slakjes al heel goed. Binnenkort is Jodie jarig en we besloten om een verjaardagskalender te knutselen om te zien wanneer iedereen jarig zal zijn. Iedereen mocht een kroontje inkleuren met wasco's.
We speelden ook al een memory-spel van Pompom met de juf en op woensdag mochten de kleuters een puzzel van hun portret knippen en kleven. 

We hebben ook afgeteld naar donderdag, want op deze dag kwam juf Enith met ons turnen. In de namiddag kwam er uit het niets ineens een slakje voorbij gekropen op de speelplaats. Natuurlijk zijn we met z'n allen even blijven kijken wat de slak allemaal deed. Ook op vrijdag zijn we gaan turnen en hebben we kennis gemaakt met Arthur,Maxim en Beebot.  Beebot is een bijtje dat we kunnen programmeren om een bepaalde weg af te leggen. In dit geval had de juf foto's van de kleuters onder de plastic mat gelegd.

En wat werden we deze week verwend door de lieve mensen van de ouderraad!
Op maandag kregen we een verfrissend ijsje en op donderdag hebben we samen frietjes gemaakt van de aardappelen uit de schoolmoestuin!

Groetjes,
Laetitia