Weekverslag 10-14 september 2018Hallo, 

Wat een leuke, afwisselende week hebben wij al achter de rug. 

Maandag hebben we onze eerste toon-en vertelkring gedaan, op maandag zullen we altijd een verslag hiervan maken ( hangt op in de kring voor de nieuwsgierigen ;-) de eerste keer heb ik het verslag gemaakt maar de bedoeling is dat het zal getekend worden door de kleuter die de kalenders doet.

Stella had aardbeienplantjes voor ons bij, we zijn ze in kleine groep namiddag gaan planten in de moestuin.

 We lazen ook eerste verhaal van Gat in de haag, tijdens de rest van de week zullen we verwerkingsspelletjes hiervan doen. Binnenkort hangen we de foto's van de kinderen op met hun talenten ( groenten) erbij.

Dinsdag was de "wistjedatjeskring" Iedereen had iets leuks te vertellen. Intussen weten we dat elke zebra zijn strepen uniek zijn, net zoals onze vingerafdrukken dat zijn. We weten dat de kat van Rozan over de poort van 1.82 kan springen, amai! We zijn met enkele rolmeters aan de slag gegaan om te zien hoe hoog dat wel is. We aten lekkere appels van de appelboom vanuit Sophia haar tuin, en Marieke wist ons te vertellen dat ze nieuwe pantoffels had. De wistjedatjes zorgen mestal voor wat onderzoekjes, opzoekwerk tijdens het hoekenwerk van die dag. Fijn!

We introduceerde een nieuwe hoek in de vestiaire, nl de beweeghoek. Hier mogen 3 kinderen groot motorische spelletjes doen met materialen. De reuzetol, de wobbel, de stapstenen, het evenwichtsbord en de plank met wieltjes waren een succes!

 Het werken met de time-timer ( klok waar kinderen de tijd duidelijk op zien afnemen, en weten hoe lang ze in hun hoek moeten blijven) blijkt goed te werken.

Op donderdag gingen we voor de eerste keer naar het LAND VAN ENGELINGEN, wat een leuke buitendag.  Lieve verwelkomde ons, zij maakte enkele afspraken met ons en nadien  mochten  naar de ezels gaan. Wat een succes! We plukten groenten in de tuin en de serre, maakten soep, speelden met stokken in de wei, raapten appeltjes, maakten een lekker dessert, we sprokkelde hout voor ons kampvuur waar we samen erg van genoten! Heel erg bedankt aan de fijne begeleiding voor de hulp! TOP.

Volgende week gaan we naar de boerderij, denk zeker ook aan laarzen! check de kinderen zeker goed op teken na een uitstap.

Denken jullie ook aan sportschoenen op woe en vrijdag, turnen op slippers blijkt nogal moeilijk te gaan ;-)

Dikke pluim voor jullie allen, iedereen heeft een drinkbus en we hebben geen papiertjes meer van koeken! FIJN