Nog enkele weetjes:

Geplaatst op : 09-09-2018 10:08 | auteur : Nuzzaci Laetitia

Lieve mama's en papa's,

Vanaf  komende week doen we enkele kringen in de klas.

Op maandag doen we een vertel/toonkring. Tijdens dit moment mogen de kleuters iets vertellen/tonen aan de klasgenootjes wat hen boeit.
Je kapoen kan vertellen over: iets dat hij/zij gekregen heeft (een boek, een tekening, een cadeau), iets wat hij/zij gedaan heeft (een uitstap, iets bij je thuis, een hobby, ...) Het is ook fijn dat je hierover iets kan tonen bv.: een voorwerp, een foto, een boek, een spel, tickets van de film, ... . 
Gaat het over het project of kan het leiden tot een onderzoekje? Dan is dat leuk meegenomen! 
Bereid dit op voorhand een beetje voor met je kind. 
* waarover wil je vertellen? Wat wil je tonen? Welk materiaal breng je mee? 

Op woensdag houden we een wist-je-datjes kring. Het is de bedoeling dat je kapoen een interessant weetje aan de klasgenootjes kan vertellen. Dit mag uiteraard over het project gaan of iets dat hij/zij ontdekt heeft. Bv.: iets over een dier, magneten, ... .  Heeft jouw kind een wist-je-datjes ketting bij, dan is het zijn/haar beurt om samen met mama/papa iets leuks voor te bereiden.
* Schrijf het wist-je datje op een blad en voeg er misschien een foto bij. Zo kan de juf tijdens het vertelmoment een beetje helpen indien nodig. 

Pantoffeltjes: zou het mogelijk zijn om pantoffeltjes mee te geven aan uw kind (wie dit nog niet gedaan heeft)?  Indien mogelijk, zou het fijn zijn als uw kleuter schoenen aan heeft zonder veters en die hij zelfstandig aan/uit kan doen. Het is de bedoeling dat uw kind dit binnenkort volledig zelfstandig kan om zo de zelfredzaamheid te bevorderen.

Alvast bedankt,
Laetitia

TOON MEER BERICHTEN