Weekverslag 24-27 september 2018Hallo, 

Hier een verslag over hetgeen wij vorige week allemaal gedaan en beleefd hebben in de klas. 

Maandag hadden we en afspraak met de fietsenwinkel, dit nav het wistjedatje van Art. Hij wist ons te vertellen dat een fiets 2 banden heeft nl, een binnen-en een buitenband. Dit vroeg voor een onderzoek. Hoe kunnen we iets onderzoeken? Door het op te zoeken op internet, in een boek, het te vragen aan een expert ( meestal via uitstap of iemand uit te nodigen in de klas) of het zelf uit te proberen. Melissa vergezelde ons naar fietsenwinkel Bers, bij ons achterom de hoek. Daar kregen we een duidelijke korte uitleg en zagen we idd dat een fiets twee banden heeft. één band met licht erin ( binnenband) en de andere komt erover als bescherming van de binnenband maar daar zit geen lucht in. De andere wistjedatjes werden ook onderzocht... ze hangen op in de klas als je interesse hebt!

We gingen ook op zoek naar insecten buiten, Julia bracht hier de nodige materialen voor mee. Veel werd er nog niet gevonden, volgende week gaan we hier verder mee. 

We maakten patronen met de losse stukjes, speelden met de nagelplanjes en elastieken, zijn begonnen met rijmen, we speelden archtitect en bouwden elkaars bouwwerk na... hiervoor moeten we goed leren kijken welke blokjes waar staan. Dit deden we met verschillende constructiematerialen en lukte vrij goed! Fijn.

Dinsdag kwam onze doos met de nieuwe lego aan. Voertuigen van een bouwwerf die in elkaar kunnen gestoken worden dmv een schroevendraaier, banden die uit elkaar kunnen gehaald worden, rupsbanden voor de kraan, een windmolen om in elkaar te schroeven... ik was wel verschrokken hoe klein de doos maar was :-( we vullen aan met duplo blokken en hopelijk kan de sint misschien nog iets extra brengen :-) 

Donderdag bespraken we onze buitenklas, we hebben een leuke ruimte naast onze klas ( speelplaats) die we evengoed kunnen benutten tijdens het hoekenwerk. We maakten een woordweb hiervan: wat hebben we al? wat willen er nog bij? Herfstvruchten voor inze weegschaal, lakens en wasknijpers voor tenten te bouwen, af en toe eens wat fietsen, takken voor een kamp, ...

Wie oude lakens heeft... geef zeker mee! 

Vrijdag werden wij geïnspireerd door twee leerkrachten van UCLL over outdoorteaching. Wij gaan al veel naar buiten maar gaan zeker ons best doen om nog andere activiteiten buiten te doen.

Tot morgen, 

Sophie 

DENKEN JULLIE ERAAN OM MIJ EEN MAILTJE TE STUREN OP sophie.coemans@leefschooldevilla.be      DANKUUUUU!