Weekverslag 1 oktober - 5 oktoberVeggiedag

Op maandag was het veggiedag! In onze ochtendkring vertelden we wat dat nu eigenlijk betekende.  De juf had een pompoen meegebracht uit haar tuin en daar maakten we samen soep van om bij onze boterhammetjes te drinken 's middags. 

Armand bracht paddenstoelen mee naar de klas!

Tijdens de vertel- en toonkring konden we Armand zijn paddenstoelen bewonderen.  Hij had ze gevonden tijdens een boswandeling en had er verschillende meegebracht. We zijn dan a.d.h.v. een zoekkaart gaan kijken naar de namen van deze paddenstoelen. Wat gekke namen hebben die paddenstoelen! (Inktzwam, Elfenbankje, Eekhoorntjesbrood, Stinkzwam) Armand wist ons ook te vertellen dat sommige paddenstoelen ook giftig kunnen zijn. 
Armand had ook nog blaadjes, takjes en zelf een heel klein spinnetje meegebracht.

Vertel- en toonkringen

Deze week brachten de kapoentjes weer allerlei leuke dingen mee om over te vertellen. 

Oktober = BODEMHELDENMAAND

Buiten zijn we op zoek gegaan naar bodemhelden/kriebelbeestjes.  We moesten goed zoeken om een beestje te vinden. Als we er eentje gevonden hadden keken we op de zoekkaart welk diertje het was en kruisten we dit aan. 

Wist-je-datjeskring van Tristan

Op woensdag was het Tristan die ons enkele leuke wist-je-datjes kwam vertellen over de egel. Wat een leuk diertje is dit!
Misschien gaan we hier volgende weken nog iets rond doen.

Dierendag!

Donderdag 4 oktober was het wereldierendag.  Sommige vriendjes brachten een foto mee van hun huisdier om over te vertellen en anderen vertelden welk huisdier ze graag zouden willen hebben. ;)  
Lucas bracht een grappig prentenboek mee! 'Ik wil een huisdier' 

Project: spinnen

We werkten deze week ook nog verder aan ons project. We stempelden spinnen op een blad met de rolletjes die Noë voor ons meebracht. We maakten een spinnenbos in de zandbak en in de boekenhoek konden we in de boeken over spinnen kijken. De had ook nog een leuk spinnenspel.  In de kring hebben we ook nog geteld met plastic spinnen en speelden we een geheugenspelletje met 5 voorwerpen.  Met de dierenpuzzels werd het puzzelen ook weer een beetje geoefend.