Weekverslag 1-5 oktober 2015Hallo, 

Hier onze belevenissen van de afgelopen week.

Maandag was het vegydag, wij hebben samen twee soorten vegetarisch beleg gemaakt. Ik heb natuurlijk als "rasechte vegetariër" de kinderen ook vertelt over de impact van de vleesindustrie op onze planeet. Het is zeker niet mijn bedoeling om van iedereen vegetariër te maken maar wil de kinderen van jongs af een beetje bewust leren worden van hun (eet)gedrag:-) We hebben al een grote impact als we al wat minder vlees eten, of bewust vlees eten. Dit zijn  kleine dingen die wijzelf kunnen doen, maar met een groot effect! 

We maakten beleg met noten, bonen, bieten.... het roze beleg werd de pinsessenpaté, het andere de ridderpaté. Iedereen heeft zijn best gedaan om te proeven waardoor ik heel trots was en de kinderen een pompom in de trostpot mochten steken :-)

We begonnen deze week ook aan nieuw verhaal van Gat in de Haag, het sociale vaardigheidsprogramma waar alles kleuters mee werken. Deze keer ging het over een toneel, toeval of niet maar wij gaan morgen naar een echt toneel kijken. Nav ons verhaal en het toneel willen de kleuters zelf een toneel maken. We kozen samen een boek, het werd al voorgelezen en nu waren we bezig met een mindmap ervan te maken. Volgende week gaan we ermee verder. Maandag kunnen we nog wat inspiratie opdoen :-)

Woe was de eerste zwemles, ik hoorde dat et vlot verlopen was. 

Donderdag en vrijdag hebben we nog goed vitaminen D opgedaan en genoten we volop van de laatste zon. Bladeren harken, de speelplaats borstelen, met de kruiwagen rijden, wegen met buitenweegschaal.... genoeg materiaal om ons bezig te houden in ons buitenklasje.

Voor ons buitenklasje ( speelplaats naast onze klas) zoeken we nog oude lakens en wasknijpers, maïs, herfstvruchten...andere ideetjes zijn natuurlijk welkom.

Vergeet niet di gaan we een ganse dag naar Nieuwenhoven, zorg voor aangepast kledij!

Tot morgen, 

Sophie