Weekverslag 8-13 ktober 2018Hallo allemaal, 

We zijn onze week gestart met toneel op maandag. Persoonlijk vond ik het teleurstellend, de kinderen volgens mij ook want er is niets blijven hangen. Ik ben er ook niet verder mee doorgegaan in de klas. Spijtig want wij zijn intussen wel bezig met ons eigen toneeltje. Een herwerkte versie van Prinses Prot. We maakten een mindmap over het verhaal, spraken af wie welke rol ging doen, dachten al na over decor en kostuums en gingen aan de slag. Er werden ideetjes opgezocht en achteraf gingen we knutselen. Enkele meisjes maakten kronen, zochten zelf materiaal bij elkaar om te versieren,  ze gingen meten hoe groot de kroon moet zijn, hanteerden zelf het nietjesmachine. Enkele jongens maakten een schild, we maken ook  het decor van een kasteel met een ophaalpoort. Hoe doen we dat? Enkele knappe techniekers wisten dadelijk wat te doen en welke materialen we nodig hadden. De poort werkt, HOERA!  

We zijn nog opzoek naar heksenkostuums ( hoed en kleed) en stokpaarden. Ridderkleren mogen ook mee naar de klas. We kunnen natuurlijk alles zelf maken maar dan vrees ik dat we nog veel te lang bezig zijn. Volgende week gaan we ook uitnodigingen maken want de kleuters willen dat jullie komen kijken :-) We moeten wel nog wat oefenen want ze hebben nog wat podiumvrees :-) zelfs voor elkaar! 

Dinsdag gingen we naar Nieuwenhoven, we mochten een nieuw educatief project van het Provinciaal Natuurcentrum gaan uittesten. " Het bos van de wijze beuk" kan in de toekomst door klassen gereserveerd worden in Nieuwenhoven, wij kregen al een voorproefje. Er werd voorgelezen, geklommen op omgevallen bomen, we mochten springen over beken, genoten van een ontspanningsoefening op een magische plek,speelden keukentje, knutselden met natuurlijke bosmateriaal, genoten in de hangmat, maakten een eigen knapzak...  als afsluiter mochten we ravotten in het speelbos. Een zalige dag voor herhaling vatbaar!

Donderdag en vrijdag werkten we verder aan ons toneel ( ze hierboven) werkten nog in de tuin ter voorbereiding van onze plantactie op donderdag en genoten we van de zon! 

Jullie zijn welkom om mee te komen planten, breng zeker een schupje mee! 

Hopelijk tot donderdag

Geniet van de zon

Sophie