bosdierenvertel en toonkring

Maandag brachten jullie kapoentjes weer vanalles rond de herfst mee om over te vertellen.

Abderrahmen bracht zelfgemaakte vleugels en een zakje met herfstvruchten mee naar de klas. Hij vertelde dat hij net zoals uil in het verhaaltje wilde vliegen. We maakten ook een woordweb rond "vleugels". Want de uil had ook vleugels, dus kopieerde ik en mooie grote kleurprent van een uil.We bekeken ook welke herfstvruchten er allemaal in zijn zakje zatten. We sorteerden eerst al de vruchten en gingen ze daarna ook tellen. Tijdens het hoekenwerk konden jullie kapoentjes ook aan de slag om met de herfstvruchten patronen na te leggen.

Noomi bracht een hele zak vol met okkernoten mee. Maar hoe konden we die nu openkrijgen? Henri wist dat als we erop gingen stampen ze zouden opengaan. Dus dat deden we ook. Maar oei oei, wat een rommel in de klas dan. We probeerden het dan maar met de notenkraker. Maar dat was geen gemakkelijke klus. ;-)

Thomas bracht een mooi verhaaltje mee over een beer die niet kon slapen. Een mooi verhaal met verschillende bosdieren over vriendschap.

voorlezen

Thomas en Lennert, twee jongens van het 6de leerjaar, kwamen deze week voorlezen in onze klas. Wat hebben ze dat goed gedaan. dank u wel jongens.

praatboek: twaalf maanden in het bos

 Van juf Sophie mochten we een boek lenen over de dieren die allemaal in het bos wonen. Elke maand is er een mooie praatplaat te zien. Jullie kapoentjes mochten om de beurt bij mij komen en vertellen wat ze allemaal zagen op de prenten. Wat merken jullie kapoentjes zelfs de kleintjes details op, echt knap om te zien. 

de torens van het kasteen

In de bouwhoek werden er torens aan het kasteel van de prinses gebouwd. jullie kapoentjes kregen als opdracht om hoge ten lage torens te bouwen. wat ging dat goed! Er werden zelfs torens gebouwd die hoger waren dan de kapoentjes zelf. Echt heel, knap.

gat in de haag: geven en nemen

Tijdens het verhaaltje maakten we kennis met een nieuw vriendje van tomaat en wortel, namelijk aardappel. het verhaaltje gaat over alsjeblief en dak u wel zeggen. dit zijn we dan ook samen met de vlindertjes buiten op een speelse manier gaan oefenen. de kinderen mochten allemaal een geel blaadje zoeken en dit aan elkaar geven en hiermee bij de juiste termen alsjeblief en dank u wel gebruiken. 

buitenmoment: de parachute en blaadjes gooien

Wat is er nog leuker dan door te bladeren te stappen en ze in de lucht te gooien? Daarom besloten we om op de speelplaats achteraan al de bladeren samen te borstelen. Wat hadden we een hele hoop. 

Samen speelden we ook een spel met de parachute. We moesten er samen voor zorgen dat de blaadjes eraf dwarrelden. Wat genoten jullie kapoentjes hiervan.

bloembollen planten

Donderdag was het actie van de bloembollen gesponserd door Velt. We hebben maar liefst 1500 bloembollen gepland. 

de eekhoorn

de slak

de verjaardag van Thomas

Vrijdag mochten we mee gaan vieren met Thomas van de vlindertjes. Gelukkige verjaardag, kapoen! En nog eens bedankt voor de lekkere koekjestaart.

waarneming van een konijn

Jonathan en Sarah brachten ons onverwacht een bezoeken samen met hun twee konijnen. Wat vonden onze kapoentjes dit fijn. Sommige hadden in het begin nog wal wat bang, maar dat was snel over. Het waren dan ook wel heel rustige, lieve konijntjes. We hebben ze dan ook heel rustig kunnen bestuderen en aaien. Wat waren ze lekker zacht.

een snoepegeltje

Vrijdag maakten we samen aan de hand van een stappenplan een lekker snoepegeltje op om te eten. 

volgende week

Volgende week:

Dinsdag komt Jara kennismaken met onze vriendjes in de klas. Zij zal na de herfstvakantie instappen.

Woensdag gaan we zwemmen, wij zijn nog steeds op zoek naar helpende handen om mee in het water te gaan en om jullie kapoentjes te helpen bij het aan- en uitkleden. je mag me steeds een seintje geven op: karolien.volders@leefschooldevilla.be.

Donderdag gaan we op uitstap naar de brandweer. 

Dus mochten jullie kapoentjes, leuke dingen over de brandweer hebben zijn deze maandag altijd welkom ;-)

Nog een fijn weekend en tot maandag.