De brandweervertel en toonkring rond de brandweer

Maandag bracht Abderrahmen een mooie brandweerhelm mee naar de klas. Hij was echter wel een hele speciale helm... hij hadzelfs een sirene en een zwaailicht. Dadelijk waren we helemaal in de sfeer ;-)

Noomi bracht dan weer een brandslang van de duplo mee.

de brandweerkazerne

Tijdens het hoekenwerk werden er in de bouwhoek mooie brandweerkazernes en politiekantoren gebouwd. Wat kunnen jullie kapoentjes al knap bouwen.

de brandweerauto van Abderrahemen

Abderrahmen bracht zijn mooie, rode brandweerwagen mee naar de klas. 

We besproken hem dan ook grondig. Hoe ziet de auto eruit? Waarom dient deze ladder? waarom dient de sirene en het zwaailicht? ...

Jullie kapoentjes wisten er al veel van.

In de creahoek schilderden we een rode brandweerwagen met waterverf.

de brandweerman

De juf vertelde het verhaal "De Brandweerman" van Liesbeth Slegers. Een heel leuk informatief prentenboek over de brandweer.

Achteraf konden de kinderen een kleurplaat over de brandweerman inkleuren. Ze moesten proberen om de boekcover na te kleuren. Dit ging al heel vlot.

lottospel rond de seizoenen

watergewenning

Woensdag gingen we voor de eerste keer , samen met de vlindertjes naar het zwembad. wat hebben jullie kapoentjes ervan genoten.

uitstap naar de brandweer

Donderdag brachten we samen met de vlindertjes een bezoek aan de brandweerkazerne. We mochten er de verschillende brandwagens waarnemen.

en de kinderen mochten met een echte brandweerslang aan de slag. Wat vonden ze het geweldig!

voor al de foto klik je op het artikel van het bezoek aan de brandweerkazerne ;-)

nieuw vriendje: Jara

Vrijdag kwam Jara voor de eerste keer kennismaken met de klas en ons. Wat een flinke meid! Ze voelde haar al dadelijk thuis. 

Zij stapt na de herfstvakantie in. 

na de vakantie

Na de vakantie starten we met het schoolproject "water". we zullen gedurende twee weken met de hele school rond het project water werken.

In de voorleesweek gaan we op school een tweedehands boekenmarkt, vrijdag 23 november, houden. Dus heb je thuis nog boeken, zowel strips, kookboeken, leesboeken liggen die niet meer worden bekeken? Breng ze dan gerust op school binnen, hopelijk kunnen wij er iemand anders blij mee maken. ;-)

Dan wens ik jullie allemaal een fijne vakantie toe !

Karolien