Project herfst: weekverslag 22/10 tot 26/10Deze week had de juf vliegenmeppers meegebracht. Zouden we nu 'vliegen' gaan vangen?  Nee... we mochten woordjes vangen.

Op de mat lagen allerlei afbeeldingen over het project. 2 kleuters mochten om ter eerst op het woordje meppen dat de juf zei.
We hebben ook geoefend op het leggen van patronen met gekleurde blaadjes, eikels en paddenstoelen. Dat was nog niet zo gemakkelijk.  We moesten  goed kijken en we gebruikten begrippen zoals: 'ervoor, erna, ...) 

Op dinsdag vertelde de juf het verhaal 'muziek in het bos' uit gat in de haag: 

Komkommer kan heel mooie muziek maken met zijn viool.Wanneer aardappel hem vraagt om een optreden te geven voor de andere vrienden, krijgt komkommer bang. Hij heeft plankenkoorts. 

Vanuit het verhaal gingen we een gesprekje houden over onszelf. Want in ons klasje zijn er soms ook vriendjes die een beetje bang zijn om iets voor te doen in de kring. bv: een liedje zingen of versje zeggen. 
We gingen kijken welke emoties er allemaal in het verhaal te zien waren en we luisterden naar blije-bange muziek. 

Op woensdag gingen we naar de bibliotheek. Daar kregen we een rondleiding van een hele lieve dame. Haar naam was Riena en ze vertelde ook een mooi verhaal over KRAAI! 
We mochten ook boekjes kiezen om uit te lenen. Maar wat was de keuze moeilijk ... er waren zovéééél leuke boekjes. In december gaan we terug om andere boekjes te halen. 

Op donderdag en vrijdag kwamen er weer 2 leerlingen uit het 6de leerjaar een verhaal voorlezen in onze klas! 

1 verhaal ging over een kikker die bang is van het water en het andere verhaal was over kikker en zijn vrienden. 

Vrijdag was het alweer de laatste dag voor de start van de vakantie. Sommige kleuters kwamen verkleed naar school.
Waarom was dit? Vroegen sommige kapoentjes zich af. Er ontstond een gesprek over Halloween en de juf vertelde een verhaal hierover. 

In de turnles bij juf Enith mochten de kleuters allerlei spelletjes spelen i.v.m. de herfst. 

groetjes,
Laetitia