Dag Sinterklaasje!Hallo, 

Een week vol spanning, iedereen keek uit naar 6 december. Al dagen gingen de kringen enkel maar over de Sint. Zou hij ook komen in de klas? komt hij echt of zal hij enkel pakjes brengen? Ja hoor, donderdag kregen wij bezoek van Sint en Piet, wat een ontlading! we zongen voor zijn verjaardag, de Sint kreeg een verjaardagskroon, en natuurlijk beantwoordde hij ook onze vragen. We kregen pakjes voor in de klas en een zak met snoep! 

Wij leerden deze week ook nog de letter S van Sint, we zijn  volop bezig met woordjes te bedenken/zoeken beginnende met de letter. Knap! We speelden tal van letterspelletjes, typten briefjes voor elkaar, maakten letterkettingen, zochten de letter S in boekjes en kranten... 

Aangezien we nu minder en minder op de speelweide kunnen hadden we iets nieuw voorzien voor op de speelplaats, de kleuters kregen planken in verschillende maten om mee te bouwen, fijn om te zien welke constructies er allemaal ontstonden, sommigen maakten een autobaan, anderen een wip mbv een boomstam.... we zullen regelmatig veranderen van materialen zodat er genoeg uitdaging blijft voor de kleuters. 

We willen graag wat extra hoekjes maken op onze kleuterspeelplaats.  Een groepje kan fietsen, een groepje bouwen met planken.... we dachten ook nog om een hoek met schors en takken, potjes en pannen te maken... DE opa van Dagmar heeft onze hazelaar verplant naar het midden van onze kleutermoestuin, wie nog een hazelaar of frambozen voor ons heeft.... :-) Daar willen we een stukje groen hebben met meer planten, struiken om ons te verstoppen, naar diertjes te zoeken... 

Wie van jullie heeft er nog ergens in een tuinhuis, in de garage... enkele balken staan die niet meet gebruikt worden. Wij zouden er heel blij mee zijn. We willen ze laten verzagen in kleinere stukjes om te bouwen. 

Ideetjes welkom natuurlijk! houten bobijnen, boomstammen, als er nog gesnoeid moet worden.... breng zeker de takken naar school, wij zullen er veel plezier mee hebben! Heeft er iemand in de tuin siergrassen staan? de pluimen hiervan zijn ook leuk om mee buiten te spelen.... :-) 

Donderdagnamiddag hebben we met een groepje kleuters al wat kruiden gescheurd en verplant, we gaan de houten bakken leeg maken, het hout  recupereren we in de bouwhoek en  we hebben  de kruiden in de boord. bij geplant  Er werd goed gewerkt! Volgende week doen we een nieuwe bak. 

Tot maandag, geniet van de chocolade en de speculaas!

Grt

Sophie 

ik ben te druk bezig geweest om aan foto's te denken.... sorry! volgende week doe ik beter mijn best! De sintfoto's staan op Fb.