Weekverslag 10-14 december 2018Hallo allemaal,

Sinterklaas is vertrokken en intussen hebben wij het heel gezellig gemaakt in onze klas.  Enkele kleuters brachten een zaklamp mee, Art bracht onlangs een zelfgemaakt diertje mee dat werkt op batterijen, een verhaal over electriciteit.... Genoeg aanknopingspunten om het over licht en donker te hebben in de klas. Een superfijn thema vol onderzoek.

De projector zorgt voor heel wat verwondering, schimmenspel, namen naleggen, intussen weten we ook hoe we een moeilijke tekening zelf kunnen maken, door ze op de lichtbak te leggen en over te tekenen :-) 

We schilderden deze week met lichtgevende verf, we maakten een steen om naast ons bed te leggen. De steen kan opladen door ons nachtlampje. Doen we het licht uit zal onze steen zachtjes blijven schijnen.

De ontdekdoos electriciteit zal nog worden  geïntroduceerd, Echte onderzoekers in de klas!

Onze nieuwjaarsbrief maken we natuurlijk ook in ons thema, iedereen heeft een unieke brief.. .Nog even geduld :-)

Tussen al de lichtjes blijven de kleuters gefascineerd door letters, zijn we begonnen met zoemen( de vroegere hak en plak methode) V-I-S zeg ik in stukjes, de kleuters plakken het aan elkaar. Dit lukt al enorm goed! Super.We spelen letterspelletjes, maken letters om na te leggen, leggen woordjes na, spelen op onze lettermat... variatie en enthousiasme genoeg!

Donderdag gingen we naar het Land Van Engelingen, het had goed gevroren dus er was ijs :-) de jongens bedachten om ijshockey te spelen met stukken ijs en een stok, we gingen op zoek naar stokken waarde de stagiaires elk een activiteit met ons deden. We maakten stokmannetjes met klei, maakten soep met 4 groenten in, die moesten we natuurlijk proberen te raden. We probeerden te gaan wandelen met de ezels... Dit bleek moeilijker te zijn dan gedacht! Koppige ezels...

Vrijdag versierden  onze kerstboom, intussen is het een ganse kersttafel vol met kitscherige versiering maar de kleuters vinden het heerlijk om te decoreren :-) hoe lelijker ik het vind, hoe mooier zij het vinden!

De laatste week in onze klas is het vooral warm, gezellig, knuffelachtig, plezierig en leerrijk! 

Sophie :-)