De ruimtevertel- en toonkring

Maandag brachten verschillende kapoentjes al iets mee rond het thema ruimte.

Thomas bracht een verhaaltje mee over "Luna de maan". We ontdekten welke dieren er 's nachts allemaal wakker zijn als wij slapen. zo maakten we kennis met deze nachtdieren.

Henri had een mooie pull aan met allemaal dingen rond de ruimte op.

Abderrahmen bracht een mooie sterrenhemel mee naar de klas, hij maakte zelf geluid. deze konden we bewonderen in ons donkerhoekje.

Luna de maan

Naar aanleiding van het verhaal wilden de meisjes nog eens graag een maan knutselen en ze wilden dolgraag met de scharen aan de slag. Jaja... het knippen begint echt vlot te gaan. :-)

het donkerhoekje

We creeërden zelf een donker hoekje in de klas. de kinderen plakten allemaal lichtgevende sterren, planten, kometen en dergelijke om de onderkant van een tafel. We bedekten de tafel met zwarte doeken en voila ons donker hoekje was klaar.

De bedoeling van het hoekje was om een rustig plekje in de klas te creëren waar ze met hun zaklamp konden schijnen. Als ze deze zaklamp dan uitdoofden konden ze de lichtgevende figuren zien schijnen. 

hoekenwerk

waarneming van onze zaklampen en een bezoek aan de donkere zolder

Jullie kapoentjes brachten verschillende zaklampen mee naar de klas. Zo moest thomas aan zijn lampje draaien zodat deze licht gaf. 

We trokken met z'n allen naar de zolder om daar in het donker met onze lampjes te gaan schijnen. Wie zijn lampje scheen het verste? Wie zijn cirkel was het grootste?

leeg en vol

Deze week konden jullie kapoentje volop experimenteren in de zandbak met maatbekers, schepjes, lege flessen, emmertjes, trechters,....  Al spelenderwijs werden de begrippen vol, halfvol en leeg bijgebracht. 

groot en klein, sorteren van klein naar groot

sterren van klei

Omdat wij rond de ruimte aan het werken zijn, zullen we geen traditionele kerstboom hebben. maar wel een ruimte kerstboom. ;-) kom hem zeker donderdag bewonderen tijden ons kom-es-kijken moment.

We maakten alvast sterren, vallende sterren en manen uit klei. 

nieuwjaarsbrief

Natuurlijk werkten we ook al hard aan onze nieuwjaarsbrief! maar hier nog geen foto's van :-) deze moet nog even een geheimpje blijven. Ik kan jullie wel al verklappen dat jullie kapoentjes allemaal hun best hebben gedaan om er een mooi kunstwerkje van te maken.

Volgende week

Voor de komende week:

Jullie kapoentjes willen graag nog een kijkdoos knutselen. Kunnen jullie een schoendoos met deksel meegeven? Liefst het formaat van ongeveer een A4 blad. Alvast bedankt. 

Kunnen jullie jullie ook een grote plastieke zak meegeven om de werkjes in te stoppen? dan kunnen jullie deze donderdag na het kom-es-kijken moment meenemen. ;-)

Maandag mogen jullie kapoentje weer iets meebrengen dat te maken heeft met het project.

Donderdag 20 december is het onze beurt om koeken, wafels,... te verkopen voor de ketnet-koekenbak! Als er iemand nog wat wil bakken voor ons, mag je me gerust een mailtje sturen.

We sluiten donderdag ook af met een kom-es-kijken moment over ons laatste project de ruimte! Hopelijk zijn jullie allemaal van de partij om 15u.

Donderdag 20 december is ook de laatste dag dat jullie het geld voor de wenskaarten kunnen binnen brengen. De kaartjes liggen in mijn klas voor diegene die ze nog niet gezien hebben. Ze zijn echt supermooi! jullie hebben echte kunstenaars is huis. :-)

Vrijdag 21 december zorgen we voor een fijne afsluiter in de klas. De opa van Dagmar (K2) trakteert de hele kleuterblok om lekkere kerststronk. Jullie kapoentjes moeten die dag geen boterhammen meebrengen! De juf trakteert op lekkere pannenkoeken. Indien jullie kapoentjes dat willen mogen ze in een leuke kersttrui of outfit naar school komen. We gaan er alvast een fijne dag van maken!

Fijn weekend en tot maandag,

Karolien