Daar gaan we weer :-)Hallo allemaal, 

Hier opnieuw een verslag van onze wekelijkse belevenissen in en uit de klas!

Fijn om elkaar weer terug te zien,   om alle feest-en vakantieverhalen te horen :-)

Maandagvoormiddag speelden we met de nieuwe puzzels en spelletjes. Tijdens de vakantie ben ik een aantal kasten gaan voorzien van nieuwe materialen, dit zorgt voor afwisseling en uitdaging! Namiddag gingen we Rollebollen, tal van activiteiten waarin plezier en beweging de focus zijn. De foto's spreken voor zich :-)

Dinsdag zijn we gestart met het verhaal over " Leon en de ikkietikkietijd" achteraf werd de ontdekdoos elektriciteit geïntroduceerd. Wat een enthousiasme, als echte onderzoekers gingen we aan de slag om een stroomkring te maken, de kleuters moesten een lamp laten branden mbv een batterij en elektriciteitsdraadjes. Er kon ook nog een drukknop worden toegevoegd, verschillende lampjes tegelijk maten branden en we onderzoeken ook welke materialen elektriciteit doorgeven en welke niet! 

Julia bracht ook nog een leuke electricititeitsdoos mee om in de klas te gebruiken, hier konden de kleuters een propeller in de lucht laten vliegen, hilariteit en plezier gegarandeerd! 

We gaan hier zeker nog mee verder volgende week. 

Intussen zijn ook de "stringz" heel hot in onze klas. Wij kunnen dit natuurlijk ook met een stukje wol dat we vastknopen. Mirjete, een meisje uit het KA dat regelmatig op een vrijdagmiddag komt helpen, bekeek samen met enkele kleuters filmpjes om nieuwe figuren aan te leren, piramides, de Eifeltoren, mij vastmaken.... kortom plezier met een touw! Zalig!

In de bouwhoek bouwen we momenteel volgens plan, een plan ( plattegrond) volgen, een plan zelf tekenen.... dit oefenen wij momenteel met onze stokjes. De kleuters kregen de opdracht een huis te bouwen met stokjes, groot genoeg om in te kunnen, het huis moest een afgerond dak hebben en een afgesloten ingang! opdracht geslaagd. De kleuters begonnen spontaan het huis te bedekken met doeken, tafellaken... de lampjes van de ontdekdoos wilden ze gebruiken om licht te hebben in hun huis:-)

Strijkparelen, naar de bib, gaan zwemmen, boekjes lezen... wij zijn weer terug begonnen... op naar het laatste maanden in de kleuterklas, samen maken we er nog een leuke tijd van en doe ik mijn best om iedereen voor te bereiden om naar het eerste leerjaar te gaan! 

Fijn wind

Sophie