vervolg project ziek zijn.Windels en pleisters

Naar aanleiding van het verhaal kikker is ziek speelden de kleuters verschillende scenario's in de poppenhoek na. Hierbij maakten ze gebruik van de meegebrachte windels en pleisters, van Henri en Oliver.  Wat kwamen er mooie interacties tussen jullie kapoentjes tot stand, ze transformeerden helemaal in hun rol als dokter en/of patiënt.

pilletjes sorteren

Julie kapoentjes hebben deze week pilletjes gesorteerd op kleur met een pincet. Dit voor de kleine motoriek te bevorderen. Maar amai, wat was dat een hele klus. Dit was echt niet zo gemakkelijk. ;-) 

We plakten ook het juiste aantal pilletjes in een gekleurde pot.

de verjaardag van Noomi

Maandag vierden we de verjaardag van Noomi. Noomi versierde zelf haar kroon van Frozen en plakten haar naam met plakletters erop. 

Haar mama kwam lekkere croque monsieur bakken tijdens de middag. Mmm.... wat was dat lekker.

Ze trakteerde ons klasje ook op een spelletje en een boek. Dankjewel, voor deze leuke attenties.

En dat Noomi een feestbeestje is dat weten we ondertussen allemaal, heel de klas kreeg ze mee aan het dansen. :-)

de stethoscoop van Abderrahmen

Abderrahmen bracht een echte stethoscoop mee naar de klas. Jullie kapoentjes konden allemaal eens luisteren naar het hart van de juf. ;-)

zichzelf tekenen

natuurlijk wam ons lichaam deze week ook weer aanbod. We deden tal van spelletjes rond de bewustwording van het eigen lichaam en de verschillende lichaamsdelen. En de kapoentjes die dat wilden mochten een tekening van zichzelf maken met de verfstiften. 

Wat hebben ze er allemaal mooie tekeningen van gemaakt. 

winterwonderwandeling in het park

Woensdag gingen we op wonderwandeling in het park. Goed ingepakt trokken we erop uit!

We ontdekten al snel sporen op het pad. Nieuwsgierig volgen we het sppor Wat wat zou het kunnen zijn? Van een fiets, een bromfiets? 

We merkten ook dat al de bladeren van de bomen waren. Henri wist ons te vertellen dat dat was omdat het winter was.;-)

Zo veel kale bomen in het park, maar er waren toch nog groenen bomen. Dit waren de naaldbomen. Zij hadden nog mooie groenen naalden.

Doordat de bomen zo kaal waren, konden we wel veel vogels op de takken zien zitten. We zagen veel duiven en zwarte grote vogels.

spelen en leren in de hoekjes

regenweer

De afgelopen week heeft het wel wat geregend, en dit konden we toch niet zomaar voorbij laten gaan he. we trokken onze laarzen aan en sprongen wat in de plassen. Dolle pret. :-)

de mama van staf

Vrijdag brachten wij een bezoek aan de klas van de vlindertjes. De mama van Staf, Katrien, is een thuisverpleegster. Ze is ons komen vertellen wat ze allemaal doet. Ze had ook een grote verzorgingskoffer meegebracht vol met spullen. Jullie kapoentjes mochten alles eruit halen en waarnemen,... Waarvoor dienen al die spullen? Ze mochten zelf met de stethoscoop naar elkaars hartje luisteren, de bloeddruk van elkaar nemen,... wat leuk allemaal.

En Flor kan heel goed overweg met een windel! Hij verzorgde juf Ilse!

Alvast bedankt, mama om ons een bezoek te brengen!

Volgende week

Volgende week werken we naar aanleinding van de grote vogeltelweek rond vogels in de winter. Hebben jullie thuis nog leuke spullen liggen zoals zaadjes, verrekijkers, boekjes rond vogels,... mogen jullie die maandag gerust meegegeven voor de toon- en vertelkring.

Woensdag trekken we er weer opuit! 

Dinsdag 29 januari gaan we met onze klas zwemmen. Wie kan er rijden en mee helpen met het aan- en uitkleden? Jullie mogen mij gerust iets laten weten via mail. ;-)

Fijn weekend en tot maandag,

Karolien