weekverslag 14-18/01Hallo allemaal, 

Hier een korte update van onze belevenissen deze week.

Maandag zijn we verder gaan onderzoeken, ik bracht nog twee extra ontdekdozen rond elektriciteit mee. Een succes! De kleuters zijn vrij gaan experimenteren en combineren van de verschillende onderdelen. Lichtjes konden aangezet, licht werd gerkleurd, schakelaars, drukknopjes... alles werd uitgetest. 

We werkten nog wat met touwtjes verder, sommige kleuters maakten knopen rond een stok, anderen knipten stukjes wol om hun naam te maken in een lamineerhoesje...

Donderdag gingen we opnieuw naar de boerderij. We deden de maandelijkse boerderijtaken:stallen uitmesten, varkens, kippen en schapen eten geven, we haalden prei op het veld en maakten soep. We maakten plezier in de plassen, speelden spelletjes met Stella haar moeke... Door de aanhoudende regen zijn we vroeger vertrokken dan gepland, ik dacht nog om zelf penselen te maken om met modder te kunnen schilderen. dit zal voor volgende keer zijn. We gaan terug op 21 februari, de lammetjes zullen dan normaal gezien geboren zijn, en wij mogen flesjes geven..... :-) een hele unieke ervaring voor de kids! 

Volgende week is het de vogeltelweek van natuurpunt, we gaan hier in de klas zeker mee aan de slag. Wie thuis nog materialen, verrekijkers, .... heeft dit kunnen we zeker deze week gebruiken in de klas.

tot morgen, 

Grt

Sophie