Sneeuwpret 21-25 januariSneeuwpret

Hallo allemaal, 

Maandag is de vogeltelweek van natuurpunt gestart. Wij zijn begonnen met een verhaal over vogels uit het boek "GELUK" Het verhaal ging erover dat vrienden elkaar aanmoedigen als er iets iets waarover we twijfelen, onzeker zijn over ons zelf, nog niet zo goed kunnen. Na een gesprek kwamen er bij de kleuters ook wel een aantal dingen uit waar zij hun nog niet goed bij voelde, nog niet goed konden ( vonden ze van zichzelf... en ze zijn streng voor zichzelf hoor! )Dit noteerden we in een tabel en samen doen we ons best om hieraan te werken de komende tijd... MITS VEEL AANMOEDIGINGEN VAN ELKAAR NATUURLIJK! 

Dinsdag was het feest voor Olivia, zij werd 6 jaar. De kleuters smulden... en Olivia genoot ervan!

Intussen zitten de meisjes in de bouwhoek te bouwen volgens plan, leren we bouwen in verband, zit er nieuw volk in de puzzelhoek... WANT  ook al zijn we niet zo goed in iets, samen lukt het wel! en vergeet niet... je kan en moet niet in alles goed zijn! 

We maakten ook voederappels met pitten, hingen nog wat extra voer op aan de bomen en wachten af tot de vogels komen... Helaas komen er bitter weinig vogels smullen. We zagen enkele duiven, een pimpelmees, koolmees en merels. Hopelijk hebben we deze week meer geluk! 

We leerden een nieuwe letter, de V van VOGEL, zochten woordjes, voorwerpen, sorteerden woordkaarten en maakten kennis met het letterappartement: een groot appartement waarin elke schuif vol zit met andere letterspelletjes om samen of alleen te spelen.

Woensdag gingen de kleuters naar het park, we zijn nog op zoek gegaan naar sporen in de sneeuw: we vonden sporen van een vogel en een poes. Volgens de kleuters was het een wolf :-) we maakten tekeningen voor Karel, zijn mama en papa zijn dit weekend getrouwd, vergeet hun niet te feliciteren deze week :-) 

Ondertussen zijn we veel aan het tellen, verdelen we eerlijk onze balletjes bij de soep, maken we cijfers met de nieuwe puzzel, speelden in de sneeuw...

Volgende week kunnen we naar de vogels van Cas zijn opa gaan kijken, we doen dit te voet en hebben geen extra begeleiding nodig. 

Tot morgen, 

Sophie