Weekverslag 28/01 -01/02 2019Hallo allemaal, 

Hier onze wekelijkse belevenissen....

Maandag zijn we gestart met een andere praatronde, afwisseling zorgt dat onze praatrondes niet saai worden, voor mij en de kids ;-) 

De kleuters kregen elk een kaartje en moesten iemand zoeken in de klas waarbij hun kaartje op de één of andere manier bij hoorde. Zodra die andere gevonden was, mochten ze een plekje kiezen in de klas of zaal om hun weekendverhalen te vertellen. Ze maakten ook een verslag ( tekening) van hetgeen hun vriendje verteld had. Dit lukte aardig en al snel had er iemand door op welke manier de kaartjes bij elkaar hoorden... Ze rijmden. Volgende keer nemen we weer een ander criteria. Geslaagd! 

De kleuters zijn over het algemeen allemaal veel bezig met letters en cijfers, er wordt echt naar huiswerk gevraagd :-) werkblaadjes. Karin van het eerste bracht ons de overschot van haar eerste werkboekjes van VLL. aangezien zij volgend jaar met een nieuwe methode zal starten zullen de kleuters deze boekjes niet opnieuw krijgen. We spelen volop met de klikklakboekjes, spelen het spel letterzetter, sorteren kaartjes op begin-en eindklank, spelen de spelletjes van het letterappartement...

Donderdag was het gedichtendag, wij maakten zelf een ELFJE, een gedicht van 11 woorden verspreid over 5 zinnen

Vogel

Vliegen, fluiten

In een boom

Of in de lucht

Vlieg! 

Zebra

wit, zwart

hij heeft strepen

Hoe raar is dat? 

gestreept!

Leuk he :-) Moeke van Art kwam opnieuw voorlezen ( doet ze wekelijks in het boek van de Petteflet) deze keer las ze ook twee mooie gedichten voor. Er werden deze week veel gedichten voorgelezen ui het grote versjesboek, dat nog  van Florien ( zus Art) bleek te zijn :-)

Tussendoor zijn we nog veel bezig met tellen, we tellen zelfs al per twee! Superknap maar niet noodzakelijk hoor! we zingen telliedjes, luisteren naar grappige cijfergedichten, de kids van Doortje komen regelmatig voorlezen. We zijn op bezoek geweest bij de bompi van Cas, hij had 60 of 70 vogels??? Amai! Als ze in mei eitjes gelegd hebben en er kleintjes zijn gaan we zeker terug een kijkje nemen. 

Ziezo... druk bezig! ah ja we vierden ook nog de verjaardag van Livia, ook zij werd 6 deze week! Proficiat.

Ik heb een voorstel gedaan bij de Bloesem ( school buitengewoon onderwijs op de Halmaalweg) om volgende week donderdag de eerste uren te gaan snoezelen, zij hebben een prachtige snoezelruimte. Zodra ik meer weet stuur ik een mailtje. 

Fijn weekend en tot maandag

Sophie :-)