Weekverslag 4-8 februariHallo, 

De laatste weken staan volledig in teken van cijfers en letters, wat een interesse! Fijn. Er wordt volop" huiswerk" gemaakt, op vraag van de kids weliswaar!Huiswerk doen wij in de klas :-)  werkblaadjes rond cijfers en letters. Ik zoek natuurlijk ook  naar andere manieren om hiermee te oefenen! We spellen letterkwartet, letterzetter, zoeken woorden met een letterhappertje... zoeken woorden, met de letters die we kennen, in onze boeken...

In de ontdekbakken staken maandag een aantal nieuwe spullen, allemaal materialen rond fijne motoriek, weven, letters rijgen, naaien met wol op jutte, plastieken speelgoedslangen voor de pols los te maken, lange repen papier om op te rollen.... 

Maandag vierden we ook de verjaardag van Art, we hielden een spelletjesnamiddag met doorschuifsysteem: een succes!  Bedankt Sien! dit zou ik graag maandelijks organiseren, we oefenen heel wat vaardigheden tijdens het spelen van gezelschapsspelen. Wie heeft tijd en zin om volgende maand mee met ons te komen spelen? spelletjes mogen meegebracht worden, indien dit niet lukt heb ik genoeg voorraad.

Donderdag en vrijdag hebben we de beweeghoek terug in gebruik genomen, eerst eens grondig opgeruimd en en beetje verhuisd om nadien terug allerlei bewegingsspelletjes te doen. Kleuters blij, juf blij :-) 

Tussendoor komen er wekelijks een aantal leerlingen van het zesde voorlezen in de klas, speelden we een spel met instrumenten, luisteren we naar versjes, hebben we een nieuw onderzoeks; nav een boekje over de boerderijdieren vragen wij ons af hoeveel een koe weegt? en hoeveel kleuters we zouden nodig hebben die evenveel wegen dan een koe. we beginnen volgende week al met ons zelf te wegen en meten om later op de boerderij aan Kurt te vragen hoe we de koe kunnen wegen :-) 

Wie nog een personenweegschaal heeft... geef zeker maar mee naar de klas. 

Tot morgen

Sophie