vervolg dino'swoordweb dino's

Maandagmorgen begonnen we de week samen met onze vriendjes van de vlindertjes. We maakten samen  een woordweb rond de dino's. 

een dino zonder stekels

We hadden een probleem in de klas. De stegosaurus was zijn stekels kwijt. Oei oei, wat was hij ongelukkig. Hoe konden we dit nu oplossen? 

Al snel kwamen jullie kapoentjes op ideetjes: sommige kozen ervoor om met de wasknijpers stekels te maken en andere maakten met de plasticine stekels. Wat knap bedacht hé. ;-)

een nieuw vriendje in de klas

Vanaf maandag hebben we een nieuw kapoentje in de klas, Jordy. Welkom kleine kapoen!

spelen en leren in de hoekjes

dinokroon

Ook deze week werden er nog dinosauruskronen gemaakt. We bestempelden een gekleurde boord met de dinosaurus stempels van Henri en plakten en er gekleurde tekening op.

hiep hiep hoera voor Rosie

Dinsdag vierden we de verjaardag van Rosie, ze werd 3 jaar. Ze trakteerde ons klas op lekkere donuts met chocomelk of fristi!

de T-rex

Abderahmen bracht 2 T-Rex dino's mee naar de klas. Gebrul verzekerd! ;-)

We hielden een kort gesprekje rond deze dino en andere vleesetende dino's. Hoe zien ze eruit? Wat eten ze? Hoe worden deze dino's geboren? 

stempelen met duploblokken

dansen op danskriebels van kapitein Winokio

vleeseter of planteneter

tent in elkaar zetten

Teamwork... jaja ook wij kunnen dat. We kregen een nieuw tentje voor in de klas. Dit omdat we merken dat de kleuters soms wel nood hebben aan wat rust. 

Samen gingen we aan de slag. Abderrahmen wist dat we het plan moesten 'lezen' om de tent op te zetten. Noomi probeerde alvast aan de hand van de tekening te kijken hoe we aan de slag moesten gaan. Henja hoor... het lukte hen bijna helemaal zelfstandig om de tent in elkaar te zetten. Echt knap werk van mijn kapoentjes!

Nu wille we ons tentje nog gezellig aankleden. Dus hebben jullie toevallig nog wat lampjes, kussens, dekentje, knuffels en matje dat jullie niet mee gebruiken ... dan zijn deze meer dan welkom!

volgende week

Volgende week:

Dinsdag is het dikketruiendag. doe alvast een dikke trui aan en zet een gekke muts op. We zullen ook een fietsparcours voorzien met de kleuters. Afhankelijk van het weer zullen we dit buiten op de speelplaats opstellen.

We zullen ook werken 'zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer.' 

Fijn weekend en tot maandag,

Karolien