vervolg fiets



vertel en toonkring

Maandag bracht Henri twee boekjes mee rond gevoelens. 

Bij het eerste boekje ' In mijn klein hartje' werden de gevoelens heel duidelijk en herkenbaar voor de kleuters beschreven. Ze vonden het ook prachtig dat het hartje van op de kaft steeds kleiner en kleiner werd. Het tweede boekje ' kusje erop' werd vertelde ik namiddag.

Noomi bracht een foto en schelpen mee naar de klas. Ze was in het weekend naar de zee geweest. Ze wist ons te vertellen dat ze speciale schelpen had. Met deze schelpen kan je aan de zee zelfgemaakte bloemen kopen. 

Een kusje erop

Ik vertelde het verhaal "Kusje erop'. 

Hoe je je ook voelt, een kusje van mama, papa, je zus of vriendje maakt zo veel goed. Kusjes doen magisch werk en het leukste is: ze raken nooit op! Hartverwarmend prentenboek over onvoorwaardelijke liefde binnen het gezin, waarbij voor iedere gelegenheid een kusje bestaat. Zo is er een kus om flink te zijn, een sorry-kusje, een opvrolijk-kus, een tot snel-kusje, een kusje voor het slapengaan en een stil maar-kus. En vergeet het kusje niet om gauw beter te worden, een ik ben er voor jou-kusje en natuurlijk een heleboel wat hou ik veel van jou-kussen. De meest voorkomende ongelukjes, angsten, verdrietigheden en pijntjes die peuters en kleuters zoal ervaren verdwijnen als sneeuw voor de zon in de familieschoot, waar mama en papa hun kleintjes troosten, aanmoedigen en opvrolijken met een omarming en een kus.

bloemen naar de kunstenaar Kandinsky

Het verhaal ' in mijn kleine hart' van Henri en het verhaal over de schelpen van Noomi inspireerden ons om een knutselwerkje te maken. 

De juf liet de kleuters een reeks werken zien van de kunstenaar Kandinsky. Hij werkt vaak met cirkels die, zoals in het verhaal van Henri, van groot naar klein gaan.

We besloten dan met d klas om ook zelf gemaakte bloemen op te plakken van groot naar klein uit ronde cirkels en in het midden plakten we een hartje. Dit was het hartje van de bloem. :-)

spelen en werken in de hoekjes

De juf zorgde voor nieuwe plasticine en dit leidde natuurlijk tot leuke nieuwe activiteiten. jullie kapoentjes konden aan de slag met mesjes en speciale rollende mesjes. Ze maakten ook sporen in de klei door de poten van verschillende dieren in de klei te duwen.

techniek: wasco en waterverf

Naar aanleiding van zichtbaarheid in het verkeer liet ik de kleuters kennis maken met een nieuwe techniek. 

schrijfdans met de trein

Deze week deden we eens iets anders tijdens de schrijfdansles... we plakten de stiften aan de trein en rijden maar.... wat was dit eens leuk. :-)

loopfietsparcour en buitenmomentjes

we hielden deze week een loopfietsparcour om eens te kijken hoe goed jullie kapoentjes hun evenwicht kunnen behouden. Wat konden ze dit al allemaal heel knap! Ze verdienden dan ook allemaal een loopfietsmedaille :-)

Tussendoor speelden we ook nog wat buiten in de zandbak en werd er met krijt getekend.

thee maken

Laila klaagde van wat keelpijn... En wat helpt er nu niet beter tegen keelpijn, dan een lekkere tas thee. :-)

knuffels voor in de knuffeltent

Noomi en Thomas brachten nog wat knuffels en handpoppen mee voor in onze "knuffeltent." 

Ook de knuffeltent kozen jullie kapoentjes als "dingetje" om het terug goed te maken. 

Het stoplicht

Sommige kleuters knutselden een stoplicht. Zo konden ze net als de politieagent het verkeer regelen. Tijdens het loopfietsparcour konden ze zich volledig inleven in hun rol. :-)

De bus

Abderrahmen bracht een verhaaltje mee van Papa big over de bus. Ers rond ook het bekende kinderliedje " de wielen van de bus" in. Ik vertelde het verhaaltje en tussendoor zongen we het liedje.

Achteraf kozen enkele kapoentjes ervoor om een bus in te schilderen 

Volgende week

Volgende week werken we rond de week tegen pesten en rond verkleden...

Woensdag 27 februari gaan we samen zwemmen met de vlinders. 

Vrijdag mogen jullie kapoentjes verkleed naar school komen. Geen onesie! Dit is veel te moeilijk om naar het toilet te gaan. ;-)

Groetjes,

Karolien