Weekverslag 18-22 februari 2018Hallo, 

Hier onze belevenissen van deze week. 

Maandag zijn we begonnen met de praatronde, de kleuters kiezen nu wekelijks hoe we dit doen: gezamenlijk... duurt meestal te lang, te lang stilzitten... niet leuk :-) met je schoudervriendje, mini-cafeetje of mbo kaartjes. Deze week kozen ze opnieuw voor de kaartjes. Ik geef iedereen een ander kaartje ( iets met letters, cijfers, rijmkaartje, memorykaarten...) de kleuters moeten zelf uitzoeken bij wie ze horen, met deze kleuter gaan ze een gesprek voeren over hun weekend. De kleuters maken hier een kort verslag van, ze tekenen wat de andere zegt. Dit is hun geheugensteun en hun manier van vastlegging. ( zie praatrondeboek van deze week) Ze vertellen over elkaars belevenissen... dit lukt heel goed bij iedereen! 

Diviasha was jarig op maandag, om de klas te versieren hadden we slingers nodig. Deze keer wilden we ze zelf maken. Vlaggetjes kende de kids al maar nu gingen ze zelf slingers maken dmv ringen van papier aan elkaar te maken. De opdracht was maak een slinger die tussen de twee muren past; knippen, nieten, papier plooien, meten... het is hun allemaal perfect gelukt! 

In de rekenhoek maken we blokkenbouwsel mbv een cijferplan, we spelen vanaf nu elke week een nieuw spel van het ijsbergrekenen. Deze week was het vier op een rij, met verschillende verschijningsvormen van cijfers! 

intussen spelen we tijdens het hoekenwerk ook terug buiten, enkele kleuters fietsen, maken zelf een parcours en enkele kleuters spelen in de schootshoek. Mits goede afspraken is dit deze week heel goed gelukt :-) 

De schorshoek is een succes, potten en pannen vullen, schuppen, wegen, sleuren met takken... zelf een wip maken met boomstammen en planken, kamp maken... geweldig wat er dagelijks ontstaat! regelmatig zullen we nieuwe materialen toevoegen om het uitdagend te houden! Tot nu toe is er overschot aan fantasie :-) 

Donderdag gingen we opnieuw naar de boerderij, kleine teleurstelling was wel toen we hoorden dat de lammetjes geen flesje nodig hadden... Jammer! De mama's hadden zelf genoeg melk. Niet getreurd;; er was genoeg werk te doen: onkruid wieden in de serre, aanleggen van een nieuwe composthoop, zaaidoosjes maken, eitjes poetsen en verpakken, dieren eten geven, stallen uitmesten... opnieuw een zalig dag!  dit alles dankzij de hulp van jullie! ik heb er gisteren echt van genoten en de kids ook! Intussen spelen we  zelfs op de mesthoop :-) :-) :-)