weekverslag 25/02/2019 tot en met 1/03/2019Toonkring

Deze week mochten jullie kapoenen de hele week verkleedspullen meebrengen. Elke ochtend toonden en vertelden de kleuters fier wat ze meebrachten of hoe ze verkleed waren. prinsessen, roodkapje, vlinder, poes, spider-man, zorro, ninja-turtle, ... superleuk al dat verkleden. Maxim en Arthur toonden fier hun mooie geschminkte snoetjes. Voor wie niets meebracht had de juf een hele grote doos met verkleedkleding meegebracht. 

verschillende vormen en verschillende kleuren

Deze week speelden we spelletjes rond 'vormen herkennen en dezelfde vormen koppelen'. Hierbij gebruiken we ook de begrippen driehoek, vierkant, cirkel. 
De kleuters mochten ook op een tekening vormen zoeken en alle driehoekjes dezelfde kleur geven, vervolgens gingen ze op zoek naar de cirkels, ... .

getallen van 1 tot 5

Tellen en cijfers herkennen gaat steeds vlotter. Clowntjes, ballen, vingers tellen op de kaartjes en dan vastmaken in het juiste wagonnetje. 

naar de bibliotheek!

Op dinsdagnamiddag gingen we naar de bibliotheek om onze boekjes in te leveren en nieuwe boekjes te kiezen.
Zoveel boekjes om uit te kiezen. We keerden weer terug naar school met een hele voorraad nieuwe boekjes voor ons boekenhoekje! 

Skeletten

Lucas had botjes meegebracht naar school. Hij vertelde dat hij die gevonden heeft in het hol van de vos bij zijn moeke haar thuis. Van wie zouden die botjes zijn?  ... De fantasie bij onze slakjes geraakte stevig op hol ;) 
Armand vertelde ons dan weer dat hij op de markt skeletten gezien heeft. Men is er opgravingen aan het doen en hij wilde graag eens samen met iedereen gaan kijken.  Dat hebben we dan gedaan onderweg naar de bibliotheek.  Daar zagen we skeletten en ook de archeologen die aan het werk waren met borsteltjes.  Dat vonden we wel interessant! 

verkleden, knutselen en spelen in de hoekjes!

Fijne vakantie!
Laetitia