Gonnie en GijsjeVriendschap

Naar aanleiding van het thema van de jeugdboekenmaand " Vriendschap" werkten we de voorbije week rond de prentenboeken van Gonnie het gansje.

Jullie kapoentjes maakten kennis met het kleine, gele gansje en verschillende van zijn vriendjes. De juf vertelde eerst het verhaaltje over Gonnie, dan het verhaaltje van Gonnie en Gijsje en als laatste het verhaaltje van Ollie. 

We bekeken ook een verhaaltje, digitaal bekend prentenboek, van deze gansje op het grote scherm in de inkomhal.

Zo geel als Gonnie

Jullie kapoentjes gingen in de klas op zoek naar voorwerpen die net zo geel waren als Gonnie

Gonnie

We schilderden Gonnie net zoals ze in het prentenboek staat: een oranje snavel en poten, een geel lijfje en knalrode laarzen. Andere kozen en dan weer voor om een tekening van Gonnie en Gijsje in te kleuren met stiften.

Welkom Arthur

Vanaf deze week zit er een nieuw vriendje in de klas 'Arthur'.

hokken bouwen

In de bouwhoek kregen jullie kapoentjes deze week de opdracht om een hok/ huis te bouwen voor de wilde dieren. 

zoekboek

De juf had een nieuw zoekboek mee van een poes. De kleuters moesten op elke prent op zoek naar de poes. daarbij kregen ze oogde kans om te vertellen wat ze nog allemaal op de prenten zagen. 

hiep hiep hoera: Jara is 3 jaar geworden!

Woensdag vierden we de verjaardag van Jara, zij mocht drie kaarsjes uitblazen. Ze trakteerden ons om lekkere donuts. Mmmmm...

de krokodil van Matisse

Donderdag bracht Matisse een lange krokodil mee naar de klas. Wie is er langer dan de slang? We gingen aan de slag met alle kinderen en ja ook ik moest eraan geloven te meten. :-)

we tekenden de krokodil om een groot wit vel papier en om de beurt konden de kleuters zichzelf met de krokodil komen meten. 

mijn knuffel

naar aanleiding van pyjamadag kwamen jullie kapoentje in pyjama naar school samen met hun knuffeltje. wat waren het lekkere zachte knuffels. We merkten ook op dat sommige kinderen hetzelfde diertje als knuffel hadden. we sorteerden ze alvast per soort en telden hoeveel er van elke soort waren.

volgende week

Volgende week werken we rond de boertig, we merkten op dat gonje en ijsje op de boerderij woonden.

Maandag mogen jullie kapoentjes rond de boerderij iets meebrengen.

Maandag 25 maart gaan we op leeruitstap naar de kinderboerderij te Kiewit. Wie kan er rijden en mee begeleiden? 

Fijn weekend en tot maandag,

Karolien