Weekverslag 11-15 maart 2018Hallo allemaal, 

Hier weer ons weekverslag.

Maandag zijn we gestart met een dag stage van Estherline en Jolien. Aangezien wij al begonnen waren met zaaien zijn beide dames hierop verder gegaan. We luisterden naar het verhaal van Rikki en de tuin van opa. Een fijn verhaal als intro van ons zaai-en plantproject. 

We zaaiden al goudsbloem, stokroos, een experiment??? weet niet meer van welke bloem dat zaad kwam ;-) enkele kruiden als basilicum en peterselie. Tijdens de moestuinklas van deze week kwamen de kleuters aan bod en ook daar hebben we erwten voorgezaaid in potjes maar ook rechtstreeks in de moestuin, zaaiden we bietjes... Voor alles wat we zaaien gaan we fiches maken met een foto op zodat de kleuters weten wat het uiteindelijk gaat worden, we noteren hoeveel potjes we zaaiden, wie gezaaid heeft en wanneer. 

Als verwerking van het verhaal zijn we begonnen met een mindmap te maken ( wie, waar en wat?) Dit lukt heel goed :-) Uiteindelijk zouden we een verteltafel willen maken om ons verhaal na te kunnen spelen. Natuurlijk hebben we hier tal van materialen voor nodig... Deze materialen zoeken we op school of maken we zelf. Volgende week zal onze verteltafel klaar zijn voor gebruik.

Donderdag gingen we weer snoezelen. Na een wandeling door de regen mochten wij weer gaan genieten! Zo leuk, fijn om te zien dat het deze keer al beter ging dan vorige keer! Tot rust komen is immers ook iets wat je moet leren! Op het waterbed hoorde ik enkele meisjes tegen elkaar zeggen:" ooohhh zo zalig" liggend onder een dekentje kort bij elkaar :-) :-) :-) 

 Deze week deden we opnieuw een denksleutel; de wat als sleutel. Wat als bloemen van steen waren? heerlijke antwoorden kregen we te horen! ook dit creatieve denken heeft wat tijd nodig, ik merk  dat het stilaan vlotter begint te gaan voor de kleuters. jammer dat ik geen foto heb van de reacties, kijk morgen zeker een in de klas op het raam. Nadien begonnen ze zelf met wat als vragen te bedenken, zaaaaalig. Wat als er geen juffen bestonden? wAt als er geen school bestond? Wat al er geen kleren bestonden? Wat als er geen gsm bestonden, wat als er geen wapens bestonden?..... en zo hadden wij weer een geweldig kringgesprek! 

Tot morgen, 

Fijne zondag

Sophie