weekverslag 18-3 /22-3 2019Hallo allemaal, 

Hier onze belevenissen van deze week.

Het hoogtepunt voor ons allemaal was de PADDENOVERZET in Borgloon. Samen met Luc van Natuurpunt Borgloon zijn we padden gaan overzetten. Voor iedereen de eerste  keer en we hadden geluk want we hebben toch heel wat dieren kunnen helpen. Intussen weten we al heel wat over de padden, check thuis maar eens ;-) 

We zagen deze week ook enorm veel bijen in ons bijenhotel op school. Het was heel druk aan het hotel, de bijen zijn bezig met eitjes leggen in de holtes van bamboe, stukjes hout... We merkten op dat er aan het andere insectenhotel niets te zien was! Vreemd... dit komt omdat het hout niet beschermd is door een dak en nat kan worden door de regen. Bijen gaan geen eitjes leggen op vochtige plekken. Ik heb aan de opa van Dagmar gevraagd of hij een oplossing weet om er een dak boven te bevestigen. Heel wat kleuters zijn bang van de bijen, toch zouden wilde bijen niet steken. We hebben hun ook erg nodig voor de bestuiving van heel wat groentegewassen! 

Donderdag en vrijdag hebben wij natuurlijk veel buiten gezeten, we aten in het zonnetje, hebben wat tuinklusjes gedaan en zijn vooral blij om terug buiten te komen na een lange winter! volgende week gaan we nog wat verder zaaien en planten. 

Wie thuis nog zaad heeft van bloemen... altijd welkom  bij ons!

Dinsdag vierden we feest voor Omer, hij was immers jarig geweest in de vakantie. We aten lekkere cake, maakten een kroon voor hem en versierden de klas! Dinsdag konden we ook onze zelfgemaakte ijsjes opeten. Maandag maakten we ijsjes met vlierbloesem en appelsap. De zelfgekozen beloning voor een volle trostpot!!!

Geniet van de zon, 

Groetjes van een TROTSE juf

Sophie