GWP - maandag 25 maart 2019Deze ochtend, rond half 9, vertrokken de jongens en meisjes van L4-L5-L6 met de bus richting Bokrijk. Sommige leerlingen waren heel uitbundig, bij anderen rolden toch een klein traantje… Na een grappig filmpje kwamen we aan in de jeugdherberg van roerdomp.

De kamers werden verdeeld en de bedden opgemaakt. De bus stond al terug klaar om ons naar de mijn van Beringen te brengen. Daar mochten we eerst onze lekkere boterhammen opeten. Zo, nu waren we echt klaar om een bezoekje te brengen aan het mijnmuseum en echte mijnwerkers te worden.

We kregen een echte werkjas aan en een helm op. De rondleiding kon beginnen. We bezochten de ondergrondse gangen en namen een echte trein die vroeger ook werd gebruikt. Daarna bezochten we een simulatie en gingen we 'onder de grond'. Toch wel wat eng hoor...de nagemaakte spinnen en muizen kon ik alvast niet appreciëren.
Na het mijnmuseum werd iedereen uitbetaald voor zijn/haar harde werk met enkele lekkere chocolademunten.

's Avonds kregen we een overheerlijk avondmaal (spaghetti met veel kaas!) en een lekker puddinkje als dessert. Na het douchen was er nog een leuke quiz met hele grappige opdrachten. Wisten jullie al dat juf Doortje in een vorig leven een krokodil was en Maxim enkele struisvogelachtige trekjes heeft?
Nu liggen jullie kapoenen alvast in dromenland en wij zo meteen ook ;-)

Lieve groetjes,
meester Maxim, juf Doortje, juf Kelly en juf Sofie