vervolg boerderijuitstap kinderboerderij Kiewit

maandag brachten we een bezoek aan de kinderboerderij te Kiewit. We zagen verschillende boerderijdieren: kippen en hanen, cavia's, geitjes met hoorns, schapen, een wit paard, ezels en varkens. 

We wandeleden ook langs de bijenhal en het belevingspad ervan.

Spijtig van de koude wind, maar jullie kapoentjes hebben er toch van genoten.

Terug in de klas maakten we een woordweb van alle dieren die we gezien hadden op de kinderboerderij.

rita en de krokodil

Dinsdag voormiddag gingen we naar de film: Rita en de krokodil

Rita is een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Krokodil woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita. Het zou eigenlijk best kunnen dat Rita en Krokodil niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer. Maar Rita’s fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven.

scheuren, knippen en plakken

deze week konden jullie kapoentjes adv verschillende technieken weer aan de slag in de creahoek. 

We maakten de vlekken op de koe door vlekken te scheuren en een zacht schaap door stukjes wol te knippen en te plakken. We begonnen ook stilletjes aan de paasmandjes....

spelen en leren in de hoekjes

buitenmomentjes

blazen

volgende week

Volgende week werken we rond de kip, de haan en eitjes ;-)

Maandag namiddag gaan we naar toneel. we vertrekken om 13u15 te voet naar CC de Bogaard. Ik heb reeds twee mama's die meegaan.

Woensdag gaan de allerlaatste keer samen met de vlindertjes zwemmen.Ik ben nog steeds op zoek naar auto's om ons te brengen. :-)

Fijn weekend en tot maandag,

Karolien