weekverslag 29/04/2019 tot 03/05/2019Moederdag

Vorige week zagen enkele kapoenen dat de maand (rij) van april alweer bijna vol is. Bijna tijd voor een nieuwe maand en ze merkten ook op dat er op de kalender een mama afgebeeld staat. Sommige slakjes wisten te vertellen dat het dan feest voor mama is. MOEDERDAG!  Het leek ons wel leuk om hier een beetje rond te werken in de klas! We hielden enkele gesprekken hierover. Wat is moederdag? Waarom vieren we moederdag? Waarom houden we zoveel van onze mama? 
We maakten een woordweb over wat onze mama allemaal voor ons doet? Amaai, eigenlijk doet ze superveel voor ons! 
Tijd om haar binnenkort eens goed te verwennen dan. Maar hoe kunnen we dat doen?  Er kwamen heel veel ideeën uit de bus.

Iedereen mocht een foto meebrengen van zijn mama en een voorwerp dat haar typeert om over te vertellen. Alle foto's werden opgehangen op het bord. Het werd een MAMA-bord. 
We luisterden naar een verhaal over 'de mooiste moeder' en maakten er een mindmap van. In het verhaal wil Anne allerlei dingen doen om mama te verwennen. bv.: een bloemenbad geven, een masker geven, mama schminken, ...
Hierna zijn we ijverig aan de slag gegaan om iets moois te knutselen (het is nog niet klaar, dus volgende week moeten we verder eraan werken). We leerden ook een versje (dit krijgen jullie te horen op Moederdag, tenminste als de kapoentjes het zolang geheim kunnen houden ;) ) 
We maakten ook mooie kettingen volgens een patroon, we mochten ons deze week schminken :) , we speelden de rol van mama na in de poppenhoek, ... 

IJSPARADIJS

Op vrijdag mochten de slakjes samen met de vuurvliegjes naar de Schaatsbaan in Hasselt!
Hier hebben we zoveel plezier gehad op het ijs!
Schaatsen, schuiven, trekken, sleeën, ijshockey, ... 

Dikke merci aan de mama's, papa's, opa's, oma's die zorgden voor het vervoer en de begeleiding!!! 

vervolg foto's ijsparadijs

Wist-je-datjes kring

Tijdens de wist-je-datjes kring vertelde Asia dat er een regenboog in de lucht kan komen als de zon schijnt en het tegelijkertijd regent!
Armand vertelde enkele weetjes over de wolven 'Naya & August' Hij wist ook te vertellen dat zijn mama hierover een film aan het maken is. WAUW! 

Groetjes,
Laetitia