verjaardag vierenHier licht ik de manier van een verjaardag vieren in de klas even toe:

Telkens een kind jarig is zal hij/zij de dag ervoor het "museumvaliesje" mee naar huis krijgen. In dit valiesje steken jullie een 8 tal voorwerpen  en foto's van de jarige kleuter. dit zijn liefst heel uiteenlopende materialen denk maar aan het eerste tutje, een slabbetje, het zwemdiploma, een tekening...

Het is de bedoeling dat de kleuters op de dag van hun verjaardag uitleg geven in de kring over hun meegebrachte materialen. Nadien moeten al de materialen chronologisch gerangschikt worden, vandaar dat het belangrijk is dat er materiaal is van verschillende leeftijden ( van baby tot kleuter).

De jarige tekent op een papierstrook al het materiaal over, de juf zorgt voor kopies en/of foto's van het materiaal en zo maken de kleuters hun eerste eigen levenslijn.

Het is ook leuk als je op de verjaardag van je kleuter naar de klas kan komen om samen  iets lekkers te maken, een spel te spelen, te knutselen... Denk er wel nog even aan, we geven geen individuele pakjes meer, liever een klascadeau, cadeaubon... iets  waar de kleuters blijvend plezier aan hebben. Dit is natuurlijk geen verplichting en is er voor ieders budget!

Spreek me even aan enkele dagen voor je kleuter jarig is zodat ik kan plannen wat er die dag zal gebeuren!